Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

χορτόπιτα χωρίς φύλλο

 

Υλικά

  • 400 γρ. ανάμεικτα χόρτα και μυρωδικά για πίτες (σπανάκι, σέσκουλα, κρεμμυδάκι, άνηθος) καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 550 γρ. τυριά ανάμεικτα, τριμμένα ή κομματισμένα (150 γρ. κεφαλογραβιέρα, 200 γρ. φέτα, 200 γρ. ανθότυρο)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα ψιλοκομμένα χόρτα και μυρωδικά σε ένα μπολ. Τα αλατίζετε και τα πιέζετε καλά με τα χέρια να αρχίσουν να μαραίνονται και να βγάζουν τα υγρά τους. Τα αφήνετε λίγο στην άκρη.
  2. Σε ένα άλλο, μεγάλο μπολ (ή κούπα) ρίχνετε το γάλα, τα αυγά, το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το αλεύρι ανακατεύοντας καλά μέχρι να αποκτήσετε έναν παχύρρευστο χυλό. Προσθέτετε τα τυρία και τα χόρτα, παίρνοντας χούφτες χούφτες και πιέζοντας πρώτα καλά να φεύγουν τα υγρά τους.
  3. Ανακατεύετε το μείγμα, αλατοπιπερώνετε προσεκτικά (καθώς αλάτι έχουν ήδη και τα χόρτα και τα τυριά) και μεταφέρετε το μείγμα σε 30άρι στρογγυλό ταψί με ψηλά τοιχώματα. Ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180° C φούρνο για 50' περίπου, ώσπου να ροδίσει ωραία η επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε σε κομμάτια.

Συμβουλή

Στην πίτα αυτή η παρουσία των τυριών είναι έντονη. Αν θέλετε να κυριαρχήσουν τα χόρτα, χρησιμοποιήστε μεγαλύτερη ποσότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου