Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Αλμυρό κέικ-ψωμί με ζαμπόν και φέτα

 

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα περίπου
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. φέτα
  • 300 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κύβους
  • 250-300 γρ. μανιτάρια σε φέτες (αν χρησιμοποιήσετε φρέσκα, τα σοτάρετε πριν σε λίγο βούτυρο μέχρι να φύγουν εντελώς τα υγρά τους)
  • 3 αυγά
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια κούπα τα μανιτάρια, το ζαμπόν και τη φέτα κομματιασμένη και ανακατεύετε τα υλικά με τα χέρια. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και προσθέτετε το αλεύρι. Ανακατεύετε και πάλι όλα τα στέρεα υλικά να αναμειχθούν μεταξύ τους.
  2. Προσθέτετε στο μείγμα το γάλα συνεχίζοντας το ελαφρύ ανακάτεμα. Χτυπάτε τα αυγά με την κρέμα και λίγο αλατοπίπερο. Ενσωματώνετε και τα χτυπημένα αυγά στη ζύμη τυριού-ζαμπόν-μανιταριών. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός για λίγη ώρα το μείγμα να ενσωματωθούν πλήρως και τα αυγά.
  3. Μεταφέρετε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ (35 εκ.) που έχετε αλείψει με λίγο βούτυρο. Ψήνετε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο για 50' ή 60' ανάλογα το φούρνο σας. Αφήνετε 10' να κρυώσει λίγο το κέικ πριν το κόψετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου