Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου και ντιπ ροκφόρ

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για το ντιπ ροκφόρ
    • 200 γρ. τυρί ροκφόρ
    • 100 γρ. γιαούρτι
    • 40 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 60 γρ. γάλα
  • Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου
    • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στη μέση
    • 40 γρ. χυμός λάιμ
    • 80 γρ. ελαιόλαδο
    • 50 γρ. σουσάμι
    • αλάτι
    • σάλτσα μπάρμπεκιου
    • ντιπ ροκφόρ
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για το ντιπ ροκφόρΤοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτουΣ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 15-30 λεπτά, μέχρι να μαριναριστούν οι φτερούγες.
    Τοποθετούμε τις φτερούγες σε καλά προθερμασμένη σχάρα και τις ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, γυρνώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αποσύρουμε τις φτερούγες από τη σχάρα, τις βάζουμε σ' ένα μπολ και προσθέτουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου και το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
    Βάζουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε με το ντιπ ροκφόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου