Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Μελωμένο χοιρινό κότσι

 

Υλικά

  • 8 κότσια
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη μαντζουράνα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα κότσια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Μόλις στραγγίσουν ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Σε ένα νεροπότηρο βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, την πάπρικα και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά. Αραιώνουμε προσθέτοντας λίγο νερό.

Βήμα2

Τοποθετούμε τα κότσια σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια προσθέτουμε τη μαντζουράνα και το θυμάρι και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αραιώνουμε το μέλι με λίγο νερό και το προσθέτουμε στα κότσια μας.

Βήμα3

Κλείνουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Βάζουμε τα κότσια σε ένα μεγάλο ταψί στο οποίο και θα τα ψήσουμε.

Βήμα4

Έπειτα, χαράσουμε το κάθε κότσι και προσθέτουμε από μία σκελίδα σκόρδο.

Βήμα5

Ψήνουμε στους 140-150 βαθμούς για 5 ώρες περίπου. Αν έχετε ξυλόσομπα δοκιμάστε τη συνταγή εκεί. Η γεύση θα σας ξετρελάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου