Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η Samsung Medison σχεδιάζει επένδυση στην Ελλάδα

 
Κέντρο εκπαίδευσης στον τομέα ιατρικού εξοπλισμού προτίθεται να κατασκευάσει η Samsung Medison στην Ελλάδα, η θυγατρική του πολυεθνικού κολοσσού. Το κέντρο εκπαίδευσης θα αναπτυχθεί με τη συνεργασία και του Πανεπιστημίου Αθηνών, με σκοπό την εκπαίδευση ιατρών και τεχνικών από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή στις νέες τεχνολογίες.

Τα επενδυτικά τους σχέδια παρουσίασαν χθες στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια ο εκτελεστικός διευθυντής της Samsung Medison κ. Γουέιν Σπιτλ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Samsung Healthcare Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος.

Ο κ. Δένδιας χαιρέτισε από την πλευρά του την πρόθεση του ομίλου και διαβεβαίωσε ότι θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου. Εξέφρασε επίσης τη σταθερή βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών.

H Samsung Μedison αποτελεί έναν από τους κυρίαρχους «παίκτες» στην αγορά ιατρικών διαγνωστικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, ειδικά σε ό,τι αφορά τις συσκευές υπερήχων. Το 2011 η εταιρεία έγινε θυγατρική της Samsung Electronics.

Χθες, εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν στην Αγία Παρασκευή τα εγκαίνια των γραφείων της Samsung Healthcare Ελλάς, παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Μ. Βορίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου