Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Οι Γερμανοί προσεγγίζουν τον Τσίπρα

 
Επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση της Γερμανίας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της χώρας.
"Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το πώς σκέφτεται η αντιπολίτευση, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συναντηθεί με τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Γεργκ Άσμουσεν, με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
Σύμφωνα με το Reuters, στόχος της Γερμανίας είναι να μετριάσει τις πολιτικές επιδιώξεις του κ. Τσίπρα σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία, ενώ το διεθνές πρακτορείο εκτιμά 'οτι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει "συμπεριφερθεί πολύ ρεαλιστικά" στις περιοχές όπου επικράτησε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
«Οι Γερμανοί ακόμα στηρίζουν Σαμαρά και Βενιζέλο, αλλά εξερευνούν και επιλογές για σχέδιο Β», δήλωσε στο Reuters ο Γενς Μπαστιάν, Γερμανός οικονομολόγος που εργάζεται στην Αθήνα και ανήκε στην ομάδα δράσης της Κομισιόν για την τεχνική στήριξη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου