Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Λικέρ καφέ

 

Υλικά

  • 200 γρ. καφές φρεσκοαλεσμένος και χοντροκομμένος (δυνατός χωρίς επιπρόσθετα αρώματα και επιπλέον γεύσεις, για εσπρέσο π.χ.)
  • 1 μπουκάλι βότκα (περίπου 700 ml)
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 600 ml νερό
  • μια δόση βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε τον καφέ μέσα στη βότκα και τα αφήνετε σε ένα κλειστό βάζο για 10-15 ημέρες.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό (και τη βανίλια, αν βάλετε) για 10΄ περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν σιρόπι. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και έπειτα το αναμειγνύετε με το διάλυμα βότκας-καφέ. Το αφήνετε για 7 μέρες ακόμα.
  3. Σουρώνετε το μείγμα και το βάζετε σε όμορφο μπουκάλι. Το λικεράκι είναι έτοιμο.

Συμβουλή

Το λικέρ του καφέ θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στη ζαχαροπλαστική (και βέβαια σε όσες συνταγές απαιτούν Kahlua).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου