Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Έτοιμη η Ελλάδα για τον Έμπολα δηλώνει ο

 
«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσμα του ιού Έμπολα» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης. Την ίδια ώρα, λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, που έχουν κάνει μεγάλες περικοπές στην Υγεία.
 
«Συμμορφωθήκαμε με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ» σημείωσε ο Μ. Βορίδης, ενώ περιγράφοντας τα προληπτικά μέτρα είπε ότι «πρόκειται για ταξιδιωτικές οδηγίες που βρίσκονται σε όλα τα σημεία εξόδου και εισόδου από τη χώρα, υπάρχουν οδηγίες γι αυτούς που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου».

Για τον τρόπο αντίδρασης σε ενδεχόμενο κρούσμα δήλωσε: «Έχουμε ορίσει νοσοκομείο αναφοράς, αν υπάρξει ύποπτο κρούσμα... Έχει προσδιοριστεί το κτίριο που έχει το κατάλληλο προσωπικό, τον κατάλληλο ρουχισμό και υπάρχει και το κατάλληλο εργαστήριο που θα κάνει την ανάλυση που χρειάζεται για να πιστοποιηθεί ότι πρόκειται για τον Έμπολα».

Για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά με την εμφάνιση του ιού Έμπολα στην Ευρώπη, αύριο, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, πιθανότατα με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Μ. Βορίδη, στο υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, ο καθηγητής Νέιθαν Κλάμεκ, ειδικός λοιμωξιολόγος στο εντεταλμένο νοσοκομείο των Βρυξελλών, εκτιμά ότι οι χώρες ποου έχουν εφαρμόσει προγράμματα μεγάλων περικοπών στην υγεία είναι περισσότερο ευάλωτες.

«Η πλειοψηφία των μεγάλων χωρών διαθέτουν κανόνες και μέτρα, αλλά υπάρχουν αρκετά κενά ώστε να μην είναι δυνατόν να αποκλεισθούν σφάλματα, κυρίως στις χώρες που έχουν πληγεί από τη λιτότητα, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, όπου υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μέσων» αναφέρει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου