Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ (ΓΙΑ ΧΡΕΗ) ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ …ΚΛΕΙΣΕΙ!


Επειδή αρκετοί συνάδελφοι επικοινωνούν ανήσυχοι μαζί μας μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφου που κατέθεσε το Υ.ΠΑΙ.Θ. στη Βουλή, το οποίο περιέχει ονόματα ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης (κυρίως ΙΕΚ και Κολλεγίων) που κλείνουν λόγω χρεών, ενημερώνουμε ότι το Campus ΕΠΕ που περιλαμβάνεται στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς που κλείνουν δεν πρέπει να συγχέεται με τη Νέα Γενιά Ζηρίδη, αλλά είναι η παλιά Σχολή Ζηρίδη που ΗΔΗ έχει κλείσει εδώ και ένα χρόνο!
Το γεγονός ότι ανακοινώνεται – και μάλιστα με επίσημο έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας κ. Στύλιου μέσα στην Εθνική Αντιπροσωπεία - πως κλείνει ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που ήδη είναι κλειστό, αποτελεί τραγέλαφο. Κατά τη γνώμη μας, δύο τινά συμβαίνουν:
Ή ο κ. Στύλιος παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης με μια δήθεν διαδικασία κάθαρσης ιδρυμάτων που πλέον δεν υπάρχουν,
Ή δεν γνωρίζει καλά το αντικείμενο, είχε λάθος πληροφόρηση, ή τον παρέσυραν οι συνεργάτες του. Σε κάθε περίπτωση, ο Υφυπουργός είναι έκθετος.
Αυτό, βέβαια, που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι μέσα στα ονόματα ΙΕΚ και Κολλεγίων περιλαμβάνεται όνομα ιδιωτικού σχολείου. Μήπως ο κ. Στύλιος έχει αναλάβει εκτός από αρμοδιότητες Δια Βίου Μάθησης και αρμοδιότητες ιδιωτικής εκπαίδευσης;
Αύριο θα δώσουμε στη δημοσιότητα με ανακοίνωση αναλυτικά στοιχεία για την – τουλάχιστον περίεργη – αυτή υπόθεση που γεννά πολλά ερωτηματικά….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου