Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Φέτα τυλιχτή με φύλλο και μέλι

 

Υλικά

  • Για 10 κομμάτια
  • φύλλο κρούστας για πίτες 1 πακέτο (450 γρ.)
  • φέτα 10 τετράγωνα κομμάτια 6x6x1 εκ. περίπου
  • λάδι για τηγάνισμα
  • μέλι 1 φλιτζάνι
  • ξίδι 2 κουταλιές της σούπας
  • σουσάμι 4 κουταλιές της σούπας, καβουρδισμένο

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα φύλλα κρούστας στη μέση. Βάζετε από 2 μισά φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Στο κέντρο τους τοποθετείτε τη φέτα. Διπλώνετε σαν φάκελο και τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το μέλι, το ξίδι και 2 κουταλιές νερό, τα βράζετε και τα ανακατεύετε. Ζεσταίνετε καλά το λάδι και τηγανίζετε τα φακελάκια με τη φέτα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  3. Τα βγάζετε με τρυπητή σπάτουλα, τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί για λίγο και κατόπιν τα σερβίρετε. Περιχύνετε με 1-2 κουταλιές σάλτσα μελιού το καθένα και πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Mix & Match

Ένα ημίξηρο Sherry είναι το πρώτο που έλαμψε στη γευστική μνήμη του ουρανίσκου, ως το απόλυτο ταίριασμα. Θεωρώ πως ο ανατρεπτικός και μοναδικής σύλληψης συνδυασμός της φέτας με το μέλι δεν θα μπορούσε να είναι συμβατικός ως προς το κρασί, γι’ αυτό και στην παρέα υπάρχει χώρος μόνο για γλυκές γεύσεις. Κι αν δεν είστε οπαδοί των sherry, τότε τι θα λέγατε για ένα ημίξηρο Μοσχάτο Αλεξάνδρειας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου