Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014

Τούρτα μους σοκολάτα με βάση μπισκότα πτι μπερ

 

Υλικά

  • Για τη μους
  • 6 ασπράδια αυγών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 4 γρ. στιγμιαίος καφές
  • 50 γρ. λικέρ καφέ (καλούα κ.λπ.)
  • 450 γρ. σαντιγί
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • Για τη βάση (μπισκότο) και το γαρνίρισμα
  • 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 200 γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη σε μπεν μαρί
  • Για το γαρνίρισμα
  • μερικές φρέσκες φράουλες και κομματάκια λευκής σοκολάτας                                                   

Εκτέλεση

  1. Για τη μους: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ανακατεεύετε τον καφέ με το λικέρ. Χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτετε λίγο-λίγο στη μαρέγκα τη σοκολάτα, στη συνέχεια το λικέρ και τον καφέ και ανακατεύετε με μια τρυπητή κουτάλα προσεχτικά να μην ξεφουσκώσει η μαρέγκα. Τέλος προσθέτετε και τη σαντιγί ανακατεύοντας και πάλι απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Για τη βάση: Σε ένα μπολ θρυμματίστε τα μπισκότα και περιχύστε με το κονιάκ και το λιωμένο βούτυρο. Μόλις κρυώσει λίγο η λιωμένη σοκολάτα, την προσθέτετε και αυτήν μέσα στο μείγμα. Ανακατεύτε καλά φροντίζοντας να αποκτήσετε ένα αρκετά σφιχτό μείγμα (αλλιώς συμπληρώνετε με λίγο τριμμένο μπισκότο).
  3. Για τη σύνθεση: Τοποθετήστε ένα τσέρκι 20 με 22 εκ. πάνω σε ενα δίσκο ή πιάτο, διαφορετικά χρησιμοποιήστε μια αποσπώμενη φόρμα για να συνθέσετε την τούρτα. Με το μείγμα μπισκότου φτιάχνετε μια βάση πάχους 1 εκ. μέσα στη φόρμα και την αφήνετε μια ώρα περίπου στο ψυγείο να σφίξει. Μόλις κρυώσει απλώνετε πάνω στη βάση μπισκότου τη μους σοκολάτας ελέγχοντας χωρίς να αφήνετε κενά. Ξαναβάζετε την τούρτα στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες μέχρι να σφίξει καλά κι η μους. Σερβίρετε αφού γαρνίρετε με φράουλες και κομμάτια λευκής σοκολάτας ή μπισκότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου