Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Φόρμα με μπέικον και μανιτάρια

 

Υλικά

  • ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο γάλακτος
  • 4 αυγά χωριστά οι κροκοί από τα ασπράδια
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
  • 150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια και σοταρισμένα ελαφρά
  • 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 180 γρ. ένταμ ή κασέρι τριμμένο
  • 150-200 γρ. μπέικον σε φέτες

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Κατόπιν προσθέτετε το αλεύρι και τέλος τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα σε μαρέγκα.
  2. Ενσωματώνετε στο μείγμα το ζαμπόν, τα τυριά και τα μανιτάρια. Στρώνετε τη φόρμα με τις φέτες του μπέικον και απλώνετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε το αλμυρό κέικ σε μέτριο φούρνο στους 180° C, 45΄-50΄ περίπου, μέχρι να ροδίσει (το δοκιμάζετε με το μαχαίρι για να δείτε αν ψήθηκε).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου