Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2016 λέει ο Σαμαράς

 
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στο Μιλάνο ότι δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2015, σημειώνοντας ότι η Αθήνα συνεχίζει επιτυχώς την πορεία εξόδου από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας όμως παράλληλα πως το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας γραμμής πιστώσεων για την αντιμετώπιση πιθανής αναταραχής στις αγορές είναι κάτι το οποίο τελεί υπό συζήτηση.
 
«Θα εξαλείψουμε τις ανησυχίες περί πολιτικού κινδύνου», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters στο περιθώριο της συνόδου κορυφής με τη συμμετοχή ηγετών κρατών της ΕΕ και της Ασίας.

«Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2016, στο τέλος της τετραετούς θητείας της Βουλής», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Στην συνέντευξή του ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε ότι η Αθήνα σχεδιάζει την έξοδο της Ελλάδας από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης νωρίτερα του αναμενομένου.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι η μαζική ρευστοποίηση ελληνικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα και η άνοδος των επιτοκίων έθεσε υπό αμφισβήτηση από αρκετές πλευρές το εάν και κατά πόσον η Αθήνα θα μπορέσει να εφαρμόσει το σχέδιό της να βγει από το πρόγραμμα στις αρχές του 2015.

«Μπορούμε τώρα να σταθούμε στα πόδια μας. Έχουμε τους πόρους για να βγούμε από το πρόγραμμα», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη στη συνέντευξη του ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και το σύστημα δικαιοσύνης της χώρας διότι αυτές αποτελούν το «εισιτήριό μας για την βιώσιμη ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου