Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 250-300 ml περίπου χλιαρό νερό
- 1/3 φλιτζανιού αγελαδινό βούτυρο μισολιωμένο
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια άνετη για ζύμωμα λεκάνη ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά. Τα ανακατεύετε με τα χέρια να αναμειχθούν καλά. Προσθέτετε στη συνέχεια λίγο λίγο το χλιαρό νερό, βοηθώντας με τα χέρια να απορροφηθεί από το αλεύρι. Ξεκινάτε το ζύμωμα χρησιμοποιώντας κάθε τόσο κομμάτια από το μισολιωμένο βούτυρο που τα ενσωματώνετε στο ζυμάρι. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ομοιόμορφη κι ελαστική που να μην κολλάει στα χέρια σας ούτε στα τοιχώματα της κούπας.
- Στρώνετε μια λαμαρίνα ή ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Παίρνετε κομμάτια κομμάτια ζύμης –όσο χωράει στη χούφτα σας– και τους δίνετε το σχήμα που θέλετε (μίνι, μακρόστενα φρατζολάκια ή καρβελάκια). Τα τοποθετείτε στη σειρά, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους για να έχουν χώρο να φουσκώσουν. Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο και τα αφήνετε στους 50º-70° C να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν για περίπου 40'. Στη συνέχεια ανεβάζετε τη θερμοκρασία στου 180° C. Ψήνετε για άλλα 30’ με 40’ λεπτά μέχρι να πάρουν το χρώμα που σας αρέσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου