
Ήταν να μη φέρει ο Καποδίστριας την πατάτα στην Ελλάδα, άπαξ και το έκανε, την κάναμε αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας. Στο φούρνο, βραστές, τηγανητές , ψητές, πουρές, ως γαρνίρισμα ή σε σαλάτα, ως ορεκτικό ή ως ελαφρύ κυρίως γεύμα, οι πατάτες έχουν την τιμητική τους στο εβδομαδιαίο μενού μας.
Σαφώς και υπάρχουν αμέτρητες συνταγές και τρόποι να τις μαγειρέψεις, εμάς όμως μας έκανε εντύπωση η συνταγή που βρήκαμε στη σελίδαWeelicious. Είχατε σκεφτεί ποτέ να τις χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε tacos;
Υλικά:
4 μεγάλες πατάτες ή γλυκοπατάτες
4 μεγάλες πατάτες ή γλυκοπατάτες
Ιδέες για γέμισμα:
- πέστο, γιαούρτι και τυρί manchengo
- κοτόπουλο και τυρί cheddar
- τηγανητά φασόλια, sour cream και σάλτσα
- κοτόπουλο και σως barbeque
- πέστο, γιαούρτι και τυρί manchengo
- κοτόπουλο και τυρί cheddar
- τηγανητά φασόλια, sour cream και σάλτσα
- κοτόπουλο και σως barbeque
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Κάνουμε αρκετές τρύπες μ' ένα πηρούνι στα πλαϊνά των πατατών, τις τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα.
Αφού ψηθούν, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, αδειάζουμε το μισό του εσωτερικού της και γεμίζουμε με τα επιθυμητά υλικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου