Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ψαράς για Sewol: Ακούω φωνές στον ύπνο μου από τους επιβάτες

Δεν μπορεί να ηρεμήσει ο ψαράς Κιμ Χιουν-χο, όταν πάει για ύπνο το βράδυ. Οι εκατοντάδες νεκροί και αγνοούμενοι επιβάτες από το Sewol στοιχειώνουν τον ύπνο του.

Ψαράς για Sewol: Ακούω φωνές στον ύπνο μου από τους επιβάτες
Οι κραυγές ηχούν ακόμη στο κεφάλι του. Έχει ζωντανές αναμνήσεις από την προσπάθειά του να τους σώσει με τη μικρή ψαρόβαρκά του στις ακτές της Νότιας Κορέας πριν από 10 ημέρες.

Ο Κιμ πιστεύει ότι ανέσυρε περίπου 25 άτομα από τα παγωμένα νερά της Κίτρινης θάλασσας, όπως δήλωσε το Σάββατο. Αλλά αυτός ο άνθρωπος που κατοικεί στο μικροσκοπικό νησί των μόλις 100 κατοίκων, δε νιώθει περηφάνια, παρά ζει ένα μαρτύριο.

«Ήταν κόλαση. Αγωνιώδη. Υπήρχαν πάρα πολλοί άνθρωποι και ελάχιστες βάρκες, οι άνθρωποι στο νερό φώναζαν για βοήθεια. Το πλοίο βυθιζόταν γρήγορα» δήλωσε.

Έβλεπε τους ανθρώπους παγιδευμένους στο εσωτερικό του πλοίου να χάνονται στον ωκεανό μπροστά στα μάτια του. Μετά άκουσε στην τηλεόραση πόσοι άνθρωποι είχαν παγιδευτεί μέσα στο πλοίο.

Ψαράς για Sewol: Ακούω φωνές στον ύπνο μου από τους επιβάτες


Μέχρι στιγμής, οι διασώστες, έχουν ανασύρει 187 πτώματα, ενώ άλλοι 115 παραμένουν εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του φέρι μποτ.

Ο Κιμ Χιουν-χο, πατέρας δύο παιδιών, νιώθει συντετριμμένος για τις εκατοντάδες των γονιών που έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους, γι' αυτούς που δεν μπόρεσε να σώσει.

Προσπαθεί και πάλι να πάει για ψάρεμα, αλλά είναι ένας άλλος άνθρωπος πλέον, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Χθες, οι ερευνητές ανακάλυψαν τα πτώματα 48 κοριτσιών που φορούσαν τα σωσίβιά τους σε μια καμπίνα χωρητικότητας μόλις 30 ατόμων, που σημαίνει ότι πολλοί επιβάτες έτρεξαν προς το ίδιο δωμάτιο όταν το πλοίο πήρε κλίση.

Οι ερευνητές προσπαθούν τώρα να φτάσουν σε μια καμπίνα σε στιλ κοιτώνα όπου πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί περίπου 50 κορίτσια, δήλωσε ο λοχαγός Κιμ Γιν-Χουάνγκ, διοικητής της ναυτικής επιχείρησης της Νότιας Κορέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου