Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΕΛΑΣ: Ο Μαζιώτης πίσω από τη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαϊας

ΕΛΑΣ: Ο Μαζιώτης πίσω από τη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαϊας
Τον καταζητούμενο τρομοκράτη του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη, «φωτογραφίζει» το βιολογικό υλικό που βρέθηκε μετά από τη ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαϊας, στις 10 Μαρτίου.
Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών από τη ληστεία, στις οποίες απεικονίζονται οι δύο ληστές, ένας εκ των οποίων εκτιμάται ότι είναι ο Μαζιώτης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, το βιολογικό υλικό που βρέθηκε σε κάλυκα που προήλθε από πυροβολισμό ενός εκ των ληστών σε βάρος αστυνομικού κατά τη ληστεία στην Κλειτορία, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα που ανιχνεύτηκε σε πολλά αντικείμενα που κατασχέθηκαν:
ΕΛΑΣ: Ο Μαζιώτης πίσω από τη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαϊας
  • Κατά τη σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», σε οικία επί της οδού Ανθέων 3 στα Καλύβια Αττικής, όπου διέμεναν οι καταζητούμενοι τρομοκράτες ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος και ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα.
  • Σε διαμερίσματα - κρυσφύγετα, επί των οδών Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη και Σαραντόγλου 35 στη Νέα Φιλαδέλφεια, που χρησιμοποιούσε η ίδια τρομοκρατική οργάνωση.
  • Σε γιάφκα επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, όπου βρέθηκε το σύνολο σχεδόν του οπλισμού καθώς και προκηρύξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
  • Το ίδιο βιολογικό υλικό ανιχνεύθηκε και σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο καταζητούμενος τρομοκράτης ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος (όχι ιδιοκτησίας του), με αριθμό κυκλοφορίας ΖΗΙ-4209.
Πως είχε διαπαραχθεί η ληστεία στην Τράπεζα Πειραιώς
ΕΛΑΣ: Ο Μαζιώτης πίσω από τη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαϊας
Η ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς είχει διπραχθεί στις 2.30 το μεσημέρι της 10ης Μαρτίου.
Δράστες ήταν δύο άτομα οπλισμένα με πιστόλια, τα οποία απείλησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν από τα ταμεία 4.000 ευρώ.


ΕΛΑΣ: Ο Μαζιώτης πίσω από τη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαϊας

Κατά τη διαφυγή τους συνεπλάκησαν με αστυνομικό του Τμήματος Κλειτορίας, τον οποίο τραυμάτισαν στο πόδι και του άρπαξαν το υπηρεσιακό του όπλο, ενώ αντάλλαξαν πυροβολισμούς με έναν ακόμη συνάδελφό του.

Το όχημα με το οποίο διέφυγαν οι δύο ληστές βρέθηκε καμμένο σε κοντινή τοποθεσία.

Εν τω μεταξύ, η τελευταία εμφάνιση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» στην οποία ανήκει ο Νίκος Μαζιώτης ήταν εκρηκτική, με το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο το οποίο εξερράτη στις 10 Απριλίου, έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής.
Για την τρομοκρατική αυτή επίθεση ανέλαβε την ευθύνη, με κείμενό της προκήρυξη σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιατικού χώρου, η τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου