Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Οι ΗΙΜ στην Αθήνα, την Παρασκευή 1η Αυγούστου


Η φιλανδική μπάντα ΗΙΜ, ένα από τα σημαντικότερα ροκ συγκροτήματα, θα εμφανιστεί στη χώρα μας, η οποία θα αποτελέσει  σταθμό της περιοδείας που ακολούθησε την κυκλοφορία του πρόσφατου δίσκου της μπάντας, «Tears on Tape». Την Παρασκευή 1η Αυγούστου, οι ΗΙΜ θα εμφανιστούν στη σκηνή του Stage Volume 1 υποσχόμενοι ένα μοναδικό σόου.

Η βολή εκκίνησης για τη δημιουργία του συγκροτήματος δόθηκε το 1991, από τον συνθέτη, στιχουργό και τραγουδιστή Ville Valo, τον κιθαρίστα Mikko Lindström και τον μπασίστα Migé Amour - γνωστό και ως Mikko Paananen. Το αρχικό τους όνομα ήταν His Infernal Majesty. Όμως, μετά τον πρώτο τους δίσκο, το μετέτρεψαν στο πιο σύντομο και εύκολο ΗΙΜ, για να αποφύγουν οποιαδήποτε σύνδεση με σατανιστές.


Έχοντας γράψει τη μουσική και τους στίχους σε όλα τα κομμάτια του γκρουπ, ο Ville Valo - με τα αναρίθμητα τατουάζ του, ανάμεσα στα οποία είναι και τα πρόσωπα του Αμερικανού ποιητή και συγγραφέα Τσαρλς Μπουκόφσκι και του Γάλλου ποιητή Τσαρλς Μποντλέρ αλλά και τα μάτια του Έντγκαρ Άλλαν Πόε- βασανιζόταν από στρες, κρίσεις πανικού και αϋπνίες, ενώ είχε και σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού.


Το 2007, μετά την προειδοποίηση του γιατρού του ότι ήταν στα πρόθυρα του  εμφράγματος, λόγω της πολύχρονης υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, αποφάσισε να νικήσει τον εθισμό του. Πήγε οικειοθελώς σε κέντρο απεξάρτησης, χωρίς να το πει καν στα μέλη του συγκροτήματος και, τελικά, τα κατάφερε.

«Tears on Tape»

Το εξώφυλλο του τελευταίου άλμπουμ της μπάντας, με τίτλο «Tears on Tape», το οποίο επιμελήθηκε ο Daniel P. Carter, πέρα από το γνωστό heartagram, έχει ένα φίδι, που σχηματίζει έναν κύκλο, και μέσα σε αυτό είναι ένα αστέρι με επτά κορυφές. Πάνω στο φίδι αναγράφονται κάποια σύμβολα γραφής, τα οποία μοιάζουν και λίγο με ελληνικά. Πρόκειται για την γραφή malachim, η οποία δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα και αναγράφει – έχοντας υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα -το ρεφρέν του κομματιού «Tears On Tape», «I will follow into your heart sketching rain from afar. Tears on tape, she surrenders needle in arm while we dance into the storm».
Την Παρασκευή 1η Αυγούστου, στο Stage Volume 1 στο Μοναστηράκι,  θα σχηματιστεί το heartagram κάνοντας  υπέροχη την αυγουστιάτικη  βραδιά για τους Έλληνες οπαδούς των HIM, μιας και η κινητή οροφή του Stage θα προσφέρει μοναδική θέα στον νυχτερινό καλοκαιρινό ουρανό.
Πληροφορίες
Stage Volume 1, Αγ. Ελεούσης 3 και Κακουργιοδικείου, Μοναστηράκι. Τιμές εισιτήριων : 26 ευρώ, ταμείο: 29 ευρώ. Σημεία προπώλησης: Αθήνα - Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),Τηλ.: 210 3608366. Reload Stores, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210‐3801464.
 Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:  www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου