Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Στην τέταρτη εβδομάδα άκαρπων ερευνών για το Boeing

Η πρωτοφανής κινητοποίηση δεν έχει κανένα απολύτως απτό και συγκεκριμένο αποτέλεσμα - Μόλις σήμερα ξεκίνησε από την Αυστραλία ειδικό σκάφος για τον εντοπισμό μαύρων κουτιών αεροσκαφών






Ένα ειδικό πολεμικό πλοίο με εξειδικευμένο ανιχνευτή μαύρων κουτιών αεροσκαφών επιστρατεύτηκε από τις αρχές της Αυστραλίας, μόλις την Κυριακή στις έρευνες για το αγνοούμενο από τις 8 Μαρτίου Boeing των Malaysia Airlines. Το πλοίο ξεκίνησε από τις ακτές τη δυτικής Αυστραλίας και πλέει προς την περιοχή που οριοθέτησαν οι ερευνητές την Παρασκευή ως την πιθανότερη να έχει καταπέσει το αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες, που ολόκληρος ο πλανήτης «ψάχνει» για τέταρτη πλέον εβδομάδα. 



Η Αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA), η οποία επιβλέπει την έρευνα, δήλωσε ότι το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με έναν ανιχνευτή μαύρων κουτιών, ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα, καθώς και άλλες ακουστικές συσκευές ανίχνευσης. Είναι η τελευταία ελπίδα των αρχών που διεξάγουν τις έρευνες να εντοπιστεί ένα σημάδι του αεροσκάφους και να δοθεί μια εξήγηση στην εξαφάνισή του. 



Εν τω μεταξύ, ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας Άνγκους Χιούστον, ανέλαβε επικεφαλής των ερευνών, ενώ οι Αυστραλοί αναλαμβάνουν τα ηνία, αν και τυπικά υπεύθυνη των ερευνών παραμένει η Μαλαισία. Συστάθηκε μάλιστα και Κέντρο Συντονισμού στο Περθ, το οποίο θα αναλάβει και την ενημέρωση των συγγενών για την πρόοδο της έρευνας. 



Την ίδια ώρα, έφτασαν στη Μαλαισία 29 άτομα από τους συγγενείς των Κινέζων επιβατών του αεροπλάνου, απαιτώντας συνάντηση με τις αρχές της χώρας. Ζητούν απάντηση σε δεκάδες ερωτήματα που προκύπτουν από τους χειρισμούς της Μαλαισίας στην έρευνα. Οι αρχές πάντως δεν επέτρεψαν στους ρεπόρτερ να πλησιάσουν τους συγγενείς των επιβατών, σχηματίζοντας αλυσίδα γύρω τους! 



Κάποιοι από τους συγγενείς των επιβατών που έφτασαν στη Μαλαισία φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν: «Προσευχόμαστε ότι η πτήση ΜΗ370 θα γυρίσει σπίτι ασφαλής». 



Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου