Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αφράτη κολοκυθόπιτα Φωκίδας

Η παράδοση στο τραπέζι σας



Υλικά συνταγής για ένα μέτριο ταψί
- 1 κιλό κολοκύθα
- 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι γλασέ
- 5 αυγά
- 1/2 κιλό τυρί φέτα μέτρια
- 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 4 φύλλα χωριάτικα για πίτες
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη καλά μέχρι να φουσκώσουν.

2.
 Τρίβουμε την κολοκύθα στο χοντρό (δεν στύβουμε). θέλουμε και τη γεύση των υγρών) και σπάμε την φέτα με τα χάρια σε μικρά κομματάκια .

3. Στρώνουμε τα φύλα στο ταψί λαδωμένα με ένα πινέλο.

4. Ανακατεύουμε λίγο όλα τα υλικά μαζί με αργές κινήσεις 

5. Αδειάζουμε την γέμιση μέσα στο ταψί, διπλώνουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν από το ταψί  και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου