Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Εκατοντάδες παιδιά στο έλεος διακινητών

Περισσότερα από 370 εγκαταλειμμένα παιδιά -από διαφορετικές χώρες της Κεντρικής Αμερικής -εντόπισαν οι μεξικανικές αρχές σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας σε 14 πολιτείες του Μεξικού. Διακινητές που είχαν αναλάβει να περάσουν τα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες τα άφησαν και σε αρκετές περιπώσεις σε σημεία άκρως επικίνδυνα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Μεξικού, οι συγγενείς των παιδιών είχαν πληρώσει 3.000 έως 5.000 δολάρια ανά παιδί για να περάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Τα παιδιά είχαν σημάδια υπερβολικής κόπωσης, τραυματισμών κυρίως στα πόδια, υπέφεραν από αφυδάτωση και ήταν σε σύγχυση μη γνωρίζοντας που τα είχαν εγκαταλείψει», ανέφερε η ανακοίνωση του ΙΝΜ. Οι αρχές συνέλαβαν εννέα υπόπτους διακινητές σε σχέση με αυτές τις περιπτώσεις εγκατάλειψης.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης του Μεξικού υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των παιδιών μεταναστών που ταξιδεύουν μόνα τους μέσω του Μεξικού «έχει αυξηθεί δραματικά » κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών. Κάθε χρόνο περίπου 140.000 μετανάστες, κυρίως από την Κεντρική Αμερική επιχειρούν μέσω του Μεξικού να φθάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι μετανάστες είναι συχνά στόχος συμμοριών, πέφτουν θύματα κλοπής , εκβιασμού, βιασμού, απαγωγής ακόμη και δολοφονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου