Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

30.000 καρναβαλιστές έτοιμοι για την παρέλαση στην Πάτρα

karnabali patra
Με την ελπίδα ο βροχερός καιρός να σταματήσει και να βγει ένας χαρούμενος ήλιος, περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές δηλώνουν έτοιμοι να ξεφαντώσουν στη μεγάλη πατροπαράδοτη παρέλαση του καρναβαλιού στην Πάτρα. Ο βασιλιάς καρνάβαλος, ένας τεράστιος γελωτοποιός θα ανοίξει την παρέλαση και θα ακολουθήσει όπως πάντα το άρμα της βασίλισσας του καρναβαλιού.
Η παρέλαση θα συνεχιστεί με τα άρματα «Ευρωπαϊκός Νότος», «Μόνο με μάγια θα σωθούμε», «Βοήθεια μας ληστεύουν», «Όλη η πόλη Καρναβάλι» και ο «Τραγουδιστής Πρίγκιπας» από το καρναβάλι των μικρών. Ακόμη θα παρελάσουν το «Μουσικό Άρμα», το «Καλλιτεχνικό Άρμα», δύο σκαλωτά άρματα, τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών «Πειρατικό Καράβι», «Κάστρο», «Τρένο», «Μονομαχία» και «Μπάντα», ενώ να σημειωθεί ότι το άρμα με τη βασίλισα του πατρινού καρναβαλιού ονομάζεται ''Βασίλισσα του Χιονιού'' και έχει... υποτακτικούς χιονανθρώπους που την περιστοιχίζουν.
Θα ακολουθήσουν οι 30.000 καρναβαλιστές των 125 πληρωμάτων του κρυμμένου θησαυρού και η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με άρματα του σοκολατοπόλεμου. Στις 9 το βράδυ, στο μόλο της Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης και στη συνέχεια, θα παραδοθεί στην πυρά ο βασιλιάς καρνάβαλος. Ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και θα σημάνει το τέλος του φετινού καρναβαλιού. Από αύριο όμως αρχίζει η προετοιμασία για το επόμενο καρναβάλι, του 2015!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου