Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Αποσύρεται από Ελλάδα και Αυστραλία η Shell


Την απόσυρσή της από επιχειρηματικές δραστηριότητες σε Ελλάδα, Αυστραλία και άλλες χώρες ανακοίνωσε η πετρελαϊκή εταιρεία Shell.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας τα 870 πρατήριά της, το διυλιστήριό της στο Τζιλόγκ της Βικτώριας και άλλα περιουσιακά της στοιχεία στην Αυστραλία θα πουληθούν στην εταιρεία Vitol έναντι 2.9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Shell θα διατηρήσει πάντως κάποιες μονάδες της στο Μπρίσμπαν και το Κουϊνσλαντ, ενώ το προσωπικό της στην Αυστραλία θα συνεχίσει να εργάζεται για τη Vitol.

1 σχόλιο:

  1. Εντεκα αλλοδαπές που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Αλλοδαπών Πειραιά, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ.

    Σε έλεγχο στο Νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας, τέσσερις Αλβανίας και τρεις Γεωργίας εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος της αρμόδιας Αρχής και βιβλιάριο υγείας, ενώ δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.

    Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία του ΙΚΑ, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από τον Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

    Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

    Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ΔΟΥ και ΙΚΑ, προκειμένου να επιβληθούν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και κυρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή