Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, «Το Ποτάμι» και ο Μπάρακ Ομπάμα


Ανακοίνωσε χρηματοδότηση αλά Ομπάμα και ζητά από ένα έως δέκα ευρώ από τους οπαδούς του - Ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές


Με μια ανακοίνωση που εξέπληξε ακόμα και τους στενούς του συνεργάτες, ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης άφησε τη δημοσιογραφία - έστω και προσωρινά - και κατεβαίνει στην πολιτική με «Το Ποτάμι», το τελευταίο στη σειρά νέων κομμάτων. 

Στην μακροσκελή ανακοίνωση - διακήρυξη ουσιαστικά του κόμματος, ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτηρίζει το κόμμα «ευρωπαϊκό, προοδευτικό, που θα κινείται στο χώρο της ευρύτερης Αριστεράς και θα υπερασπίζεται «τη λογική και το δίκαιο». 

Στα πρότυπα Ομπάμα μάλιστα, όπως επίσης αναφέρεται στο κείμενο, ζητά τα «λίγα λεφτά των πολλών», από ένα έως δέκα ευρώ δηλαδή, για να χρηματοδοτηθεί και να κινηθεί «Το Ποτάμι».

Αναφέρει πως ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, καθώς όπως λέει: «Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα». 

Η επιστολή του Θεοδωράκη εστιάζει στα προβλήματα της καθημερινότητας και στα προσωπικά του βιώματα. Αναφέροντας χαρακτηριστικά παραδείγματα και επιχειρώντας να τα απαντήσει με βάση την κοινή λογική, αποφεύγοντας την «ξύλινη» γλώσσα των πολιτικών, δίνει το προσωπικό του στίγμα.


«Εχθροί μας είναι οι λαϊκιστές, οι εθνικιστές, οι ευρωσκεπτικιστές. Η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας», αναφέρει επίσης το κείμενο, επιχειρώντας να δώσει το στίγμα του νέου σχήματος, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει «να γκρεμίσουμε το γραφειοκρατικό σύστημα που θρέφει τα κόμματα». 

Η παρουσία του νέου κόμματος έγινε με την ανάρτηση του κειμένου του Σταύρου Θεοδωράκη στην ιστοσελίδα του καινούριου κόμματος και της «live» ανακοίνωσής του από τον ίδιο προς τους άμεσους συνεργάτες του, στα γραφεία της ιστοσελίδας protagon.gr που διατηρεί. Μάλιστα έγινε παρουσία δημοσιογράφων ηλεκτρονικών μέσων, θέλοντας να τονίσει το «νέο ύφος» του σχηματισμού. 

Την Τρίτη ο κ. Θεοδωράκης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανακοινώσει τα ονόματα των υποψηφίων στις ευρωεκλογές.


Ποιος είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης γεννήθηκε το 1963 στο χωριό Δραπανιάς Χανίων και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα της Δυτικής Αττικής.

Ξεκίνησε την δημοσιογραφία το 1984. Έχει δουλέψει από τον «902 Αριστερά στα FM» μέχρι το ραδιόφωνο του Σκάι. Και από την «Μεσημβρινή» μέχρι την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία».

Για δυο χρόνια (1985-1987) ασχολήθηκε με την επιμόρφωση των Ρομ (τσιγγάνων ή γύφτων).

Έχει εκδώσει 3 βιβλία από τον «Ποταμό»: «Εξομολογήσεις Πρωταγωνιστών», «Οι άνθρωποι μου», «Αυτό που ζούμε» (με σκίτσα του Δημήτρη Χαντζόπουλου).

Το 2000 ξεκίνησε τους «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» στην ΝΕΤ και από το 2006 τους συνεχίζει στο Mega. Παράλληλα κάθε Σάββατο παρουσιάζει στα «Νέα» τους «άλλους Πρωταγωνιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου