Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Προσκλητήριο Σαμαρά για ενωμένη Κεντροδεξιά

Την πρόθεσή του να επιδιώξει την ανασυγκρότηση του μετώπου της κεντροδεξιάς γνωστοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς και παράλληλα καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ανευθυνότητα που διογκώνει την ανησυχία των πολιτών.
«Είμαι αποφασισμένος να πάρω πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός ευρύτερου ευρωπαϊκού μετώπου της Κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, που θα εκφράσει και την πλειοψηφία της κοινωνίας να παραμείνουμε στο ευρώ και τη θέληση του εκλογικού σώματος να αλλάξει η οικονομική πολιτική», σημείωσε σε δήλωσή του στο περιθώριο της έκτακτης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.


Κάλεσε όλους τους πολίτες να συστρατευτούν σε αυτή την προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστούν τα κεκτημένα δεκαετιών, αλλά και όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κεντροδεξιάς, εντός κι εκτός Βουλής, να πάρουν μέρος.
Οπως είπε, «δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς. Ο λαός έχει ανάγκη, αυτή τη στιγμή, από αίσθημα ασφάλειας». «Πέρα από προσωπικές διαφορές και μικροκομματικούς ανταγωνισμούς, αυτό πρέπει να αποκαταστήσουμε: το αίσθημα ασφάλειας του ελληνικού λαού», τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε παράλληλα ότι οι προτάσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία της συμφωνίας θα οδηγήσουν «σε άμεση κατάρρευση εσωτερικά και πτώχευση διεθνώς, με αναπόφευκτη την έξοδο από την Ευρώπη». «Αλλο πράγμα», πρόσθεσε, «η συμφωνημένη τροποποίηση όρων της σύμβασης και εντελώς διαφορετικό η μονομερής καταγγελία της σύμβασης». Συμπλήρωσε ότι το δεύτερο οδηγεί σε καταστροφή και επεσήμανε πως «αν δεν σταματήσει αυτή η ανευθυνότητα η ανησυχία θα διογκώνεται».
«Ελπίζω ότι ως το απόγευμα ο κ. Τσίπρας θα έχει συνέλθει», συνέχισε ο κ. Σαμαράς σχετικά με τη σημερινή του συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Αν δεν το κάνει θα σημαίνει ότι θα προσπαθεί ο ίδιος να δημιουργήσει ένα ευρύτερο αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο για να πάμε πάλι σε εκλογές».
«Ο ελληνικός λαός δεν έδωσε εντολή να διαλυθεί η χώρα. Ούτε να βγούμε από την ευρωζώνη. Το αντίθετο ακριβώς. Κι όσοι κάτι τέτοιο κατάλαβαν, αλλοιώνουν και παρερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε αψυχολόγητες της δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη για τις καταθέσεις, που -όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν θέλει να σχολιάσει καθόλου...
Υπέρ της επανένωσης της κεντροδεξιάς τάχθηκαν στελέχη της ΝΔ με σημερινές δηλώσεις τους.
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα, ο Αδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ασφαλώς και πρέπει να υπάρξει άνοιγμα από πλευράς του Αντ. Σαμαρά, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη δήλωσή του για την «ανάγκη, η Ντόρα Μπακογιάννη να συνδράμει τη Νέα Δημοκρατία». Εκτίμησε πως οι επόμενες εκλογές θα είναι η «μητέρα όλων των μαχών», ένα πραγματικό δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά «αδιαφιλονίκητο ηγέτη της παράταξης».
Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Γιάννη Παπαθανασίου στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό. «Εγώ πιστεύω στην ενωμένη κεντροδεξιά» είπε χαρακτηριστικά και τάχθηκε υπέρ του «ανοίγματος» σε Ντ. Μπακογιάννη, Στ. Μάνο, Θ. Τζήμερο, Γ. Καρατζαφέρη και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, «απέναντι στον λαϊκισμό του Τσίπρα».
Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για πιθανή εμπλοκή του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι αποσύρεται από την πολιτική και το απέδειξε τα τελευταία χρόνια. «Στήριξε, όμως, την παράταξη στον προεκλογικό αγώνα, με δηλώσεις του. Τι, πάρα πάνω, να κάνει;» διερωτήθηκε ο κ. Παπαθανασίου.
Υπέρ συγκεκριμένων κινήσεων για επανένωση της κεντροοδεξιάς, με ξεκάθαρους πολιτικούς όρους και οργανωτικές προϋποθέσεις τάχθηκε, σε συνέντευξή του στον ίδιο σταθμό, και ο Ευάγγελος Αντώναρος. Ζήτησε μάλιστα να προχωρήσει η παράταξη άμεσα, ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε ένα διευρυμένο συνέδριο με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των συγγενών χώρων, ενώ αρνήθηκε να μπει σε ονοματολογία. 

Πηγή: http://www.naftemporiki.gr/elections/story?id=2175814

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου