Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Γιώργου Μαρίνου βουλευτή Ευβοίας του ΚΚΕ για τις εκλογές στις 6 Μάη


Προς όλους τους εργαζόμενους της Εύβοιας

Απευθυνόμαστε στις εργατικές λαϊκές οικογένειες, ιδιαίτερα σ’ αυτές που ψήφιζαν τα περασμένα χρόνια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ και τις καλούμε να καταδικάσουν αποφασιστικά τα κόμματα αυτά γιατί μείωσαν δραματικά μισθούς και συντάξεις, κατάργησαν θεμελιακά εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, ξεκλήρισαν την αγροτιά, χτύπησαν τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους, υπονόμευσαν το μέλλον της νεολαίας , καταδίκασαν περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην ανεργία. 
Μαζική καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ γιατί φτώχευσαν το λαό μας για να πλουτίσουν οι τραπεζίτες , οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές.
Μαζική καταψήφιση του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ γιατί αν ξανακλέψουν την ψήφο του λαού θα επιβάλλουν σκληρότερα μέτρα μετά τις εκλογές. Κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, επιβολή μισθών 300 και 400 Ευρώ, συντάξεις ακραίας φτώχειας, νέα φορομπηχτικά μέτρα για το εισόδημα , τα σπίτια, των χωράφια των λαϊκών οικογενειών.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ, να το εμπιστευτούν γιατί τους είπε την αλήθεια για την αντιλαϊκή επίθεση,  για την καπιταλιστική κρίση και το χρέος για τα οποία καμία ευθύνη δεν έχει ο λαός μας. 
Ψήφο στο ΚΚΕ γιατί διέθεσε όλες του τις δυνάμεις στην προετοιμασία των εργαζομένων, στην οργάνωση της πάλης στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις πόλεις , στα χωριά και πρωταγωνιστεί στον αγώνα για κάθε πρόβλημα. Για το δικαίωμα στη δουλειά και την προστασία των ανέργων, για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία,  πρόνοια , παιδεία, για τα προβλήματα του περιβάλλοντος, για τα δικαιώματα της αγροτιάς, των μικρών Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, της νεολαίας μας.
Υπερψήφιση του ΚΚΕ για να παρεμποδιστούν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, για να οργανωθεί ένα ισχυρό εργατικό , λαϊκό κίνημα που θα βάλλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Υπερψήφιση του ΚΚΕ για να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης, να δοθεί ώθηση στην συγκρότηση  μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα παλεύει  για κάθε πρόβλημα και θα διεκδικεί την εξουσία, τη διακυβέρνηση του τόπου μας με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Το ΚΚΕ δεν προδίδει το λαό μας για τις υπουργικές καρέκλες , δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση που θα διαχειριστεί την καπιταλιστική βαρβαρότητα, τις αποφάσεις της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των εφοπλιστών , των βιομηχάνων. Το ΚΚΕ έχει τεκμηριωμένη πολιτική πρόταση λαϊκής εξουσίας και διακυβέρνησης για να περάσει στα χέρια του λαού ο πλούτος που παράγει, να αποδεσμευτεί η χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση των 24 εκατομ. ανέργων και των 115 εκατομ που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας, να διαγραφεί μονομερώς το χρέος. Λένε ψέματα αυτοί που επιχειρούν να τρομάξουν το λαό μας μιλώντας για απομόνωση της Ελλάδας. Η χώρα μας, με εργατική , λαϊκή εξουσία μπορεί να κάνει συμφωνίες με άλλα κράτη και λαούς στη βάση του αμοιβαίου οφέλους. Ο πλούτος που παράγουν οι εργαζόμενοι μπορεί να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, αναβαθμισμένες, δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες αντί να μετατρέπεται σε κέρδη για τους λίγους, για τους  μεγαλοκαρχαρίες.   
Να μην διασκορπιστούν οι ψήφοι του λαού από εδώ και από εκεί.
Προσέξτε πολύ. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει ένα προεκλογικό ψηφοθηρικό παιχνίδι. Το κόμμα αυτό καλλιεργεί τον εφησυχασμό στους εργαζόμενους και λέει ότι θα είναι ο ορυκτός πλούτος, η ενέργεια, οι μεταφορές, η ναυτιλία, οι τηλεπικοινωνίες   στα χέρια βιομηχάνων, των εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, θα υλοποιούνται οι αντιλαϊκές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης  …..και μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα  εφαρμόσει ………ως δια μαγείας φιλολαϊκή πολιτική.
Κοροϊδεύει το λαό.  Τέτοιες «αριστερές», «κεντροαριστερές» κυβερνήσεις  σχηματίστηκαν στην Γαλλία και την Ιταλία πήραν σκληρά μέτρα κατά των εργαζομένων, υπηρέτησαν το μεγάλο κεφάλαιο, διέλυσαν το εργατικό κίνημα, χρεοκόπησαν και στη θέση τους ήρθαν οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις των Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι  
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ τη συνθήκη του Μάαστριχτ για την ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου που βρίσκεται πίσω από τις ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας , την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων. Στηρίζει την Κοινή Αγροτική πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκληρίζει την αγροτιά. Είναι υπέρ της νομιμοποίησης των ναρκωτικών που έχουν κάψει πολλές λαϊκές οικογένειες,  καταστρέφουν τη νεολαία.   
Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια πολύ μεγάλη πολιτική απάτη. Απευθύνει πρόταση συνεργασίας στο ΚΚΕ ενώ γνωρίζει καλά ότι χωρίζει χάσμα τις προγραμματικές θέσεις, την πολιτική των δύο κομμάτων. Την ώρα που απευθύνεται στο ΚΚΕ για συνεργασία,  συνεργάζεται σε δεκάδες Δήμους,  Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ ενάντια στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, είναι ουρά του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Πρόσφατα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων τα στελέχη του συνεργάστηκαν με την εργοδοσία για μείωση των μισθών των εργαζομένων.  Η συμβολή στον αγώνα στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις που στενάζουν οι εργαζόμενοι είναι ανύπαρκτη.      
Το κόμμα αυτό έχει ξεσαλώσει. Μοιράζει πρωθυπουργικές καρέκλες , μιλάει για σχηματισμό κυβέρνησης με τη στήριξη του κ. Καμμένου. Πουλάει ψεύτικες ελπίδες, είναι κόμμα αναξιόπιστο.  
Τα κόμματα του κ. Καμμένου, της κ. Κατσέλη αποτελούνται από στελέχη  της  Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ  που ευθύνονται για τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα πολλών χρόνων, δεν αλλάζουν. Στοχεύουν στην απορρόφηση της λαϊκής αγανάκτησης και στην αξιοποίηση της λαϊκής ψήφου για να διαπραγματευτούν με τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές. 
Το κόμμα του κ. Κουβέλη δεν έχει ούτε την ελάχιστη συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού,  είναι κόμμα των καναλιών, κόμμα που στηρίζεται, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ, είναι υπερασπιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι εργαζόμενοι έχουν υποχρέωση να απομονώσουν κόμματα όπως το ΛΑΟΣ που έκλεψε λαϊκές ψήφους, ψήφισε το μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα συμμετέχοντας στην κυβέρνηση του «μαύρου  μετώπου» μαζί με τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ. 
Ο λαός έχει υποχρέωση να απομονώσει το φασιστικό έκτρωμα της  «Χρυσής Αυγής» που προσπαθεί να παραπλανήσει λαϊκές δυνάμεις με το ρατσισμό, εκμεταλλευόμενη τυφλά το πρόβλημα της μετανάστευσης για να κλέψει τη λαϊκή ψήφο. Το κόμμα αυτό εχθρεύεται τη λαϊκή πάλη και οι εργαζόμενοι επιβάλλεται να του δώσουν αποφασιστική απάντηση.

Ψήφο στο ΚΚΕ. Βρεθήκαμε μαζί με τους εργάτες και τις εργάτριες, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία μας σε πολλούς αγώνες για κάθε πρόβλημα και θέλουμε να σας πούμε με ευθύνη : Με ισχυρό, με πανίσχυρο ΚΚΕ θα δυναμώσει η δική σας φωνή, ο δικός σας αγώνας.  ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΚΕ.    


Μάης 2012      
Γιώργος Μαρίνος   
 Βουλευτής Ευβοίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου