Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στο ρυθμό της αντίδρασης της Τούρλα η Κάρυστος


tourla Την αντίδραση της Γεωργίας Τούρλα, οσονούπω τέως Αντιδήμαρχου Καρύστου, περιμένει η Κάρυστος, μετά την «παραίτησή» της την παραμονή των Χριστουγέννων από το Δήμαρχο Καρύστου, Νίκο Μανώλη, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συνέντευξης στο in-karystos.gr.
Ο τρόπος που έγινε και τα όσα ειπώθηκαν, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα την κ. Τούρλα, η οποία φέρεται να λέει ότι θα απαντήσει πάρα πολύ σύντομα, στα όσα είπε ο Δήμαρχος στις 24/12, και τα οποία προκάλεσαν και ιδιαίτερη αίσθηση στους θεατές. Αυτό δείχνουν και τα στατιστικά επισκεψιμότητας των μερών της συνέντευξης ( δεν γινόταν τεχνικά να ανέβει ολόκληρη στο διαδίκτυο για αναπαραγωγή), δεδομένου ότι το 3ο και το 5ο μέρος,, στα οποία κυκλοφόρησε ότι είναι οι αναφορές για την δημοτική σύμβουλο, έχουν τους περισσότερους επισκέπτες.
Η επιλογή της κ. Τούρλα να μην έχει απαντήσει μέχρι τώρα έχει τριχοτομήσει, όχι απαραίτητα ισομερώς, την τοπική κοινωνία και οι 3 απόψεις που ακούγονται θα μπορούσαν να αποδοθούν με τα «καλά έκανε και δεν απάντησε εν βρασμώ», «έπρεπε να μιλήσει αμέσως», «αν είχε κάτι διαφορετικό να πει, θα είχε μιλήσει».
Όσον αφορά την ανεξαρτητοποίησή της, μάλλον θεωρείται δεδομένη μετά το «αν θέλει μπορεί να φύγει και από την παράταξη» του Δημάρχου, φράση με την οποία ουσιαστικά της ζητά να το κάνει. Έτσι, η εσωτερική αντιπολίτευση, που ανέφερε ο Δήμαρχος ότι έκανε η πρώην Αντιδήμαρχός του, θα γίνει εξωτερική, με τους περισσότερους να στοιχηματίζουν ότι θα είναι και πολύ σκληρή.
Οι λόγοι απομάκρυνσής της σαφώς και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη στάση που ο Δήμαρχος είπε ότι κράτησε η Γεωργία Τούρλα στην υπόθεση Ξυπόλητου, τονίζοντας ότι με τα λεγόμενά της τον εξέθεσε και ως Δήμαρχο και ως άνθρωπο. Οι αναφορές του σε μη αποδοτικότητά της ως Αντιδημάρχου και η δήλωσή του ότι τορπίλιζε το έργο της δημοτικής αρχής δείχνουν ότι ο Δήμαρχος είχε «θέμα» με την δημοτική σύμβουλο, επιβεβαιώνοντας όσους έκαναν λόγο σε «κοινωνικά πηγαδάκια» ότι από καιρό υπήρχε τυπική μόνο σχέση μεταξύ τους.
Σχεδόν όλοι περιμένουν ότι η αντίδραση της κ. Τούρλα θα γίνει στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που όταν κάτι λέγεται πολύ, «καίγεται». Όμως ο χρόνος της απάντησης, πέρα από το γεγονός ότι δίνει τροφή για διάφορα σχόλια, δεν έχει τόση σημασία όσο αυτή καθαυτή η απάντηση και αυτήν περιμένει η τοπική κοινωνία.
Οι κατηγορίες του Δημάρχου καλώς ή κακώς έβαλαν την κ. Τούρλα σε δύσκολη θέση απέναντι στους πολίτες, που άκουσαν ότι εκλεγμένη και μάλιστα πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος στην Κάρυστο, τορπιλίζει το έργο της Διοίκησης, που πάντα, τουλάχιστον ονομαστικά, στη συνείδηση των πολιτών το έργο της όπως και κάθε Δημοτικής Αρχής έχει ως στόχο την ανάπτυξη της περιοχής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της.
Οι δύο επιλογές που έχει η κ. Τούρλα είναι αυτοφυείς. Η θα πρέπει να πείσει ότι δεν ήταν η εσωκομματική αντιπολίτευση με τη διάσταση που έδωσε ο Δήμαρχος σ αυτόν το χαρακτηρισμό - μια διαφορετική οπτική ενσωματωμένη στην τελική απόφαση θετικό είναι -ή να πει στον Καρυστινό λαό αν υπήρχαν άλλες διαφωνίες και ποιες ήταν αυτές και να δώσει τη δική της εξήγηση γιατί ο Δήμαρχος τις εκλαμβάνει ως εσωκομματική αντιπολίτευση και ως παρεμπόδιση.

Πηγή: http://karystiapress.gr/topika-nea/sto-ruthmo-tis-antidrasis-tis-tourla-i-karustos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου