Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Προσωρινή μεν, λύση δε στο πρόβλημα με τις φοιτητικές εστίες


Παράταση στην διαχείριση των φοιτητικών εστιών από το υπουργείο Παιδείας, δίνει προς στιγμήν "ανάσα" στο πρόβλημαΠαράταση στην διαχείριση των φοιτητικών εστιών από το υπουργείο Παιδείας, δίνει προς στιγμήν "ανάσα" στο πρόβλημα
Δεν θα μεταφερθούν τελικά στην αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Νεότητας (ΕΙΝ) των Πανεπιστημίων οι φοιτητικές εστίες, για τους επόμενους έξι μήνες. 
Αυτό αποφασίστηκε μετά την συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώση Πελεγρίνη, και Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο. 
Όπως έγινε γνωστό, οι εστίες θα παραμείνουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου Παιδείας, παρά την κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) που είχε μέχρι τώρα την διαχείρισή τους. Το πρόβλημα ανέκυψε από τους πανεπιστημιακούς, καθώς δεν έχουν, όπως υποστηρίζουν, τα απαραίτητα για να διαχειριστούν τις κατοικίες των φοιτητών, στο ΕΙΝ. 
Η διαχείριση θα παραμείνει μέχρι τον Αύγουστο στο υπουργείο, με σκοπό να εξομαλυνθεί μέχρι τότε η λειτουργία τους και να τακτοποιηθούν τα όποια προβλήματα, πριν τα αναλάβει ο φορέας των Πανεπιστημίων. 
Επίσης, τα πανεπιστήμια φέρονται να δέχονται να αναλάβουν το προσωπικό των φοιτητικών εστιών, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το καθεστώς εφεδρείας από τον νέο χρόνο.
 
Εξάλλου, ο κ. Αρβανιτόπουλος, μετά την γνωστοποίηση της παραίτησης από το προεδρείο της συνόδου πρυτάνεων, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης κ. Ρέμελη, καλεί για αύριο στο γραφείο του το διευρυμένο προεδρείο της Συνόδου για να συζητήσουν την πορεία εφαρμογής του νόμου για τα πανεπιστήμια.
 
Πηγή: http://www.24h.gr/section/ellada/prosorini-men-lusi-de-sto-problima-me-tis-foititikes-esties

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου