Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η Ιστιαία στην Βικιπαίδεια, η αδιαφορία μας κάνει παγκοσμίως ρεζίλι...


Η Βικιπαίδεια (Wikipedia) είναι μια διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια για πρόσβαση στην ελεύθερη γνώση. Είναι ο πέμπτος σε επισκεψιμότητα ιστοχώρος παγκοσμίως, μεταφρασμένη σε όλες της γλώσσες.
Η έρευνα μου για την Ιστιαία στην Βικιπαίδεια ( http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1 ) μου αποκάλυψε ένα πλήρες κείμενο, από την "Μεγάλη Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια Δρανδάκη" τομ. ΙΓ΄ σελ. 268, με περιγραφή για την ιστορία και την νεότερη εποχή της Ιστιαίας.

Ποιο κάτω στην κατηγορία της Βικιπαίδεια "εξωτερικές συνδέσεις" και συγκεκριμένα στην "Ιστοσελίδα του Δήμου Ιστιαίας" έκπληκτος είδα ότι δεν λειτουργεί επίσημη σελίδα του Δήμου. Η σύνδεση αναφέρετε στην διεύθυνση www.dimosistiaias.gr όπου ήταν η σελίδα δημιουργίας δημαρχίας κ. Καπόλου (σε ιδιωτική εταιρία) και τώρα έχει "πέσει".
Η πραγματική επίσημη σελίδα του Δήμου, που ποτέ δεν ενημερώθηκε - εκμεταλλεύθηκε, ήταν η www.istiaia.gr  που χρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας 2000 - 2006 στα πλαίσια του μέτρου 4.7 "ενίσχυση δράσεων της καινοτομίας και της κοινωνίας της πληροφορίας". Αυτή την στιγμή βρίσκετε και αυτή εκτός λειτουργίας.
Στην κατηγορία των εξωτερικών συνδέσεων της Βικιπαίδεια σαν "κατάλογος υπηρεσιών και καταστημάτων για την Βόρεια Εύβοια" και "Τουριστικός οδηγός για την Βόρεια Εύβοια" αναφέρονται ιδιωτικές σελίδες - επιχειρήσεις (  http://www.istiaia.com/ και http://www.voriaevia.gr/ αντίστοιχα ).
Η έρευνα μου συνεχίστηκε με άλλους δέκα Δήμους όπου όλοι διέθεταν επίσημη σελίδα τους.
Το διαδίκτυο έχει μπει στην ζωή όλων και έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μας, η ανάγκη δημιουργίας επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου μας είναι επιτακτική. Η ευθύνη των ανεύθυνων μεγάλη από την έλλειψη προβολής του Δήμου μας. 
 
Πηγή: http://istiaianews.blogspot.com/2011/12/blog-post_06.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου