Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου και ντιπ ροκφόρ

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για το ντιπ ροκφόρ
    • 200 γρ. τυρί ροκφόρ
    • 100 γρ. γιαούρτι
    • 40 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 60 γρ. γάλα
  • Για τις φτερούγες σχάρας και το τελείωμα του πιάτου
    • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου, κομμένες στη μέση
    • 40 γρ. χυμός λάιμ
    • 80 γρ. ελαιόλαδο
    • 50 γρ. σουσάμι
    • αλάτι
    • σάλτσα μπάρμπεκιου
    • ντιπ ροκφόρ

30 Νοεμβρίου γιορτάζουν

Σαν σήμερα 30 Νοεμβρίου


1786
Καταργείται η θανατική ποινή στην Τοσκάνη, για πρώτη φορά στον κόσμο, από το Μέγα Δούκα της Τοσκάνης Λεοπόλδο Β', μετέπειτα Αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους.
1874
Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία. (Στηλιτικά)
1925
Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος απαγορεύει στις γυναίκες να φορούν κοντές φούστες (άνω των 30 πόντων από το έδαφος) όταν βγαίνουν έξω.
1958
Υποβάλλεται στον υπουργό Δημοσίων Έργων, Σόλωνα Γκίκα (Κυβέρνηση Καραμανλή), η μελέτη για την κατασκευή του Μετρό των Αθηνών, το οποίο θα κατασκευαστεί προσεχώς και κατά τμήματα. Το «προσεχώς» σήμαινε 33 χρόνια αργότερα...
1963
Μετά τις διακοινοτικές ταραχές στην Κύπρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος υποβάλλει στους Τουρκοκυπρίους σειρά προτάσεων για την εξομάλυνση της κατάστασης («13 σημεία»).
1982
Κυκλοφορεί το πρώτο φύλο της αθλητικής εφημερίδας «Ο Φίλαθλος».


 

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Στο φως 23.000 "ελληνικές" offshore

 
Περισσότερες από 23.000 αλλοδαπές και υπεράκτιες εταιρείες έχουν αναπτύξει κερδοσκοπική δραστηριότητα στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια, σύμφωνα με τη χαρτογράφηση των «ελληνικών» οffshore, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα».
Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για φορολογικό θησαυρό, που όμως θέλει αρκετό «σκάψιμο» για να έρθει στο φως.
Τα στοιχεία από πηγές εντός των ελεγκτικών μηχανισμών αφορούν αλλοδαπές και offshore εταιρείες οι οποίες στην πλειονότητά τους απέκτησαν ελληνικό ΑΦΜ και νόμιμους εκπροσώπους στην Ελλάδα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 έως τα τέλη 2011.

Το απόγευμα η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Πάπα

 
Ο Ποντίφηκας έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, κύριο σταθμό της επισκέψής του στην Τουρκία, προερχόμενος από την 'Αγκυρα όπου είχε πραγματοποιήσει μονοήμερη επίσημη επίσκεψη. Ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας και η συνοδεία του έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη με ειδική πτήση της ALITALIA και οδηγηθήκαν στον χώρο υποδοχής του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, προς τον οποίον είχε στρωθεί ειδικός τάπητας με το γαλάζιο χρώμα του Βατικανού.
Στη συνέχεια, ο Πάπας κατευθύνθηκε στην παλαιά Πόλη και τη βασιλική της Αγίας Σοφίας καθώς και στο Μπλε Τζαμί.  Αργότερα  θα τελέσει θεία λειτουργία στον ρωμαιοκαθολικό Ναό του Αγίου Πνεύματος, στην οποία θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Το απόγευμα, λίγο μετά τις 6, ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται στο Φανάρι όπου θα τελεστεί δοξολογία και ακολούθως θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο Πάπας Φραγκίσκος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει, με την άρση του σχίσματος ανάμεσα στην Ανατολική και τη Δυτική Εκκλησία και τον θεολογικό διάλογο που άρχισε με τις συναντήσεις του Πατριάρχη Αθηναγόρα και του Πάπα Παύλου του 6ου, τη δεκαετία του '60.

Από πού βγαίνει η λέξη idiot;

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, γνωρίζουμε ότι η λέξη idiot στα αγγλικά σημαίνει ηλίθιος ή αλλιώς πνευματικά ανίκανος. Πόσοι όμως από μας, όμως ξέρουμε ότι είναι μια λέξη με ελληνική προέλευση;!

homer simpsons idiotΠράγματι, η λέξη idiot ετυμολογικά βγαίνει από κάποια ελληνική λέξη! Από ποια ακριβώς; Δεν θα το πιστέψετε! Έχει πολύ ενδιαφέρον...

Πριν δούμε, όμως, την ακριβή προέλευσης της λέξης idiot, αξίζει να πούμε δυο λόγια για την Αρχαία Ελλάδα, την πολιτική στην Αθήνα και κυρίως για το πώς σκεφτόντουσαν οι άνθρωποι τότε.

Πως δένουν, όμως, όλα αυτά και ποια η σχέση τους με την λέξη idiot;

Στην Αρχαία Αθήνα, την γενέτειρα πόλη της Δημοκρατίας, η συμμετοχή στα κοινά θεωρούνταν κάτι το αυτονόητο. Εκεί δεν μπορούσε και δεν ήθελε κανείς να είναι απολίτικος.

Ποτάμι: Ταπεινωτική η αντιμετώπιση της χώρας από την τρόικα


Για άτακτη υποχώρηση από τη διαπραγμάτευση κατηγορεί την κυβέρνηση το Ποτάμι και τονίζει ότι η αντιμετώπιση της χώρας από την τρόικα είναι ταπεινωτική.

Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σχολιάζει και τις καταγγελίες για τον «κουμπαρά» κατηγορώντας κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος των ευθυνών τους και κρατούν όμηρο τη χώρα.

Δείτε την ανακοίνωση του κόμματος:

«Άτακτη υποχώρηση αντί της έγκαιρης και συνετής διαπραγμάτευσης. Εκεί έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση σαν συνέπεια των αφελών μονομερών επιλογών της τους τελευταίους μήνες. Το αποτέλεσμα είναι η ταπεινωτική αντιμετώπιση της χώρας από πιστωτές και εταίρους και η επιδείνωση του πολιτικού κλίματος και των άμεσων προοπτικών της οικονομίας.

Σε αυτό το δυσμενές κλίμα συμβάλλει και η νοσηρή επανεμφάνιση των “καταγγελιών του κουμπαρά” που διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Ας συναισθανθούν επιτέλους, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, το μέγεθος των ευθυνών τους και το συμφέρον της χώρας ανταποκρινόμενοι στη πρόταση του Ποταμιού για μια ελάχιστη συνεννόηση και συντεταγμένη πορεία προς εκλογές μετά την προεδρική εκλογή. Ας βάλουμε ένα τέλος στα κομματικά παιχνίδια με όμηρο τη χώρα».

Κολοκυθολούλουδα νότιας Εύβοιας


Υλικά για την γέμιση:
  • 1/2 ποτήρι φέτα τριμμένη
  • πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1-2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Τα γεμίζουμε, τα βουτάμε σε κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Ωραία γίνονται και έτσι:
Βάζουμε μέσα ένα κομματάκι κεφαλοτύρι μακρόστενο, τα βουτάμε σε κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Κουρκούτι:
Χτυπάμε 1- 1/2 φλιτσάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλάκια λάδι, 1 αυγό, 1 φλιτσάνι γάλα περίπου,μπορεί και πιο πολύ και αν θέλουμε λιγη μυζήθρα βαρελίσια.

Η Στοά Εμπόρων αποκτά χρώμα, φαντασία και ζωντάνια!

 
Η Στοά των Εμπόρων βρίσκεται στο ισόγειο του Ταμείου Εμπόρων, ένα έργο της μεσοπολεμικής αρχιτεκτονικής περιόδου, σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Λεωνίδα Μπόνη και Εμμενουήλ Λαζαρίδη. Η στοά αυτή ενώνει τις παρυφές του εμπορικού τριγώνου με την καρδιά του, λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος μεταξύ μιας περιοχής με χαρακτηριστικά μεγάλης κλίμακας (τοπόσημα όπως η πλατεία Συντάγματος, το πρώην Μετοχικό Ταμείο Στρατού κ.α) και μιας περιοχής με μεγάλη πυκνότητα από εμπορικές δραστηριότητες μικρο-μεσαίας κλίμακας, τοπικούς παραγωγούς, μικρές βιοτεχνίες και εναλλασσόμενες δημιουργικές δράσεις. Η Στοά των Εμπόρων βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας εδώ και πολλά χρόνια, καθώς τα περισσότερα καταστήματά της δε λειτουργούν, ενώ μετά τη μετακίνηση του Ταμείου Εμπόρων στην οδό Ακαδημίας, το κτήριο έχει καταστεί ουσιαστικά ανενεργό. Από την άποψη αυτή το συγκεκριμένο κτήριο επιλέγεται ως μια συμβολική εικόνα του εμπορικού κέντρου της πόλης που καλείται να επαναπροσδιοριστεί σε ένα περιβάλλον οικονομικής κρίσης.

29 Νοεμβρίου γιορτάζουν

Σαν σήμερα 29 Νοεμβρίου



1899

Ο ελβετός επιχειρηματίας Χανς Γκάμπερ ιδρύει την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα.
1912

Αρχίζει οι στρατιωτικές επιχειρήσεις για την κατάληψη των Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου.
1964

Στο αίμα πνίγεται ο επίσημος εορτασμός στον Γοργοπόταμο για την ανατίναξη της ομώνυμης γέφυρας από αντιστασιακούς το 1942. Έκρηξη στο χώρο της εκδήλωσης προκαλεί τον θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό 45.
1967

Συμφωνία Πιπινέλη - Τσαγλαγιαγκίλ για την απόσυρση της Ελληνικής Μεραρχίας από την Κύπρο, μετά τα γεγονότα στη Κοφίνου. Την ίδια ώρα, πολεμικά αεροπλάνα της Τουρκίας υπερίπτανται πάνω από τη Λευκωσία και το Προεδρικό Μέγαρο, όπου συσκέπτονταν ο Σάιρους Βανς με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.
1975


 
Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Πολ Άλεν ονομάζουν τη νέα εταιρία που ίδρυσαν Microsoft (Microcomputer Software).
2009

Ο Αντώνης Σαμαράς εκλέγεται από τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστό 50,6% επικρατώντας της Ντόρας Μπακογιάννη που έλαβε 39,72% και του Παναγιώτη Ψωμιάδη που έλαβε 10,22%. Στις κάλπες προσήλθαν 782.136 ψηφοφόροι


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2911#ixzz3KRHrJkHt

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Σύλλογος Γυναικών Ιστιαίας - Παρουσίαση βιβλίου "Οι Απέναντι"


Ο Κάμερον θέλει να κλείσει τα σύνορα της Βρετανίας στους μετανάστες από την ΕΕ

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ζητήσει από την ΕΕ να αλλάξει τις ιδρυτικές συνθήκες της, ώστε να του επιτρέψει να περιορίσει τη συρροή στη χώρα, μεταναστών από την Ένωση. Και αυτό γιατί όπως είπε, η αύξηση των μεταναστών επιφέρει μείωση των πόρων που προορίζονται για το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.

«Υπάρχει μια συζήτηση στην Ευρώπη για το ποια ακριβώς κομμάτια της νομοθεσίας, ποια κομμάτια της συνθήκης θα χρειαστεί να αλλάξουν, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το πακέτο ως σύνολο θα απαιτήσει κάποιες αλλαγές στις συνθήκες και έχω την πεποίθηση ότι μπορούμε να το διαπραγματευθούμε», δήλωσε.
Ο Κάμερον έκανε δηλώσεις αφού παρουσίασε ένα λεπτομερές σχέδιο για τον περιορισμό της πρόσβασης μεταναστών από την ΕΕ σε προνοιακά επιδόματα. Έχει δηλώσει πως, αν επανεκλεγεί το 2015, θα επαναδιαπραγματευθεί τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ, πριν προχωρήσει το 2017 σ' ένα δημοψήφισμα με ερώτημα την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ.

Ζωμός Ψαριού

 

ΥΛΙΚΑ

  • Για το ζωμό ψαριού
    • 25 γρ. ηλιέλαιο
    • 150 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 50 γρ. πράσα, μόνο το λευκό μέρος, κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 25 γρ. σέλερι, κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 50 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες, ή τα κοτσάνια τους, κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 2,5 κιλά κόκαλα ψαριού, μη λιπαρού
    • 2 κιλά κρύο νερό
    • 500 γρ. λευκό κρασί
    • θυμάρι, κλωνάρια
    • φύλλα δάφνης
    • μαϊντανό, κλωνάρια
    • μαύρο πιπέρι, κόκκους

Ανακαλούνται 938 μηχανές HONDA

 
Την ανάκληση 938 σκούτερ και μοτοσικλετών μάρκας Honda μέσω της εταιρείας «Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ», επίσημου εισαγωγέα των συγκεκριμένων μηχανών στην χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σαν σήμερα 28 Νοεμβρίου



1925
Οι παιδαγωγοί Δημήτριος Γληνός και Αλέξανδρος Δελμούζος παύονται από τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία, καθώς η διδασκαλία τους κρίθηκε εθνικά επιβλαβής. (Μαρασλειακά)
1943
Η Διάσκεψη της Τεχεράνης, μεταξύ Στάλιν, Ρούσβελτ και Τσόρτσιλ. Αποφασίζεται η επίθεση στη Νορμανδία για το Μάιο του 1944.
1953
Τελειώνει, έπειτα από μακρά διαδικασία, η Δίκη των Αεροπόρων. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται στελέχη της πολεμικής αεροπορίας, που κατηγορούνται για φιλοκομμουνιστικές δραστηριότητες. Δύο καταδικάζονται σε ισόβια, 6 σε ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης και ένας αθωώνεται.
1994
Η Νορβηγία ψηφίζει «όχι» στην είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
1999
Ο παραγουανός Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ γίνεται ο μοναδικός τερματοφύλακας στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που σημειώνει χατ-τρικ. Στον αγώνα Βελέζ Σάρσφιλντ - Φεροκαρίλ Έστε για το πρωτάθλημα Α' Εθνικής κατηγορίας Αργεντινής σημειώνει τρία γκολ με πέναλτι.
2002
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδικάζει το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων ευρώ (4,6 δισ. δρχ.) ως αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο για την απαλλοτρίωση της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας


 

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Ο Άρειος Πάγος δέχτηκε την μήνυση για εσχάτη προδοσία!



“Πριν από ένα μήνα είχε γραφτεί ότι η υπόθεση της μήνυσης του ιατρού κ. Αντωνίου, δεν είναι μια «χαμένη υπόθεση» όπως έσπευσαν αρκετοί να προεξοφλήσουν! Είναι αλήθεια ότι, μιλώντας με πολλούς παράγοντες όταν κατατέθηκε η μήνυση για «ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ» κατά του συνόλου των βουλευτών που ψήφισαν το μνημόνιο, «βομβάρδιζαν» με πληροφορίες του τύπου ότι δεν έχει καμία απολύτως τύχη. Και μέχρι σε ένα βαθμό δεν είχε μιας και στα δικαστήρια είχε απορριφθεί. Η επιμονή όμως του γιατρού, τον ώθησε να προωθήσει την μηνυτήρια αναφορά ακόμα και στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας στον Άρειο Πάγο. Εκεί φαίνεται ότι οι όροι αντεστράφησαν!

Η μήνυση όχι απλά δεν κατέπεσε, όχι απλά δεν θεωρήθηκε αβάσιμη αλλά αντίθετα: Κρίθηκε ως βάσιμη με δεδομένα που στοιχειοθετούν κατηγορητήριο. Κι έτσι, ο αρμόδιος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου που την εξέτασε, Αθανάσιος Κατσηρώδης, την παρέπεμψε στη Βουλή, διότι κάποιοι από τους «κατηγορούμενους» είχαν διατελέσει και υπουργοί. Θεώρησε δηλαδή, ότι πρέπει να δικαστούν με το νόμο περί ευθύνης υπουργών ο οποίος «συμπαρασύρει» και τους λοιπούς βουλευτές που δεν είχαν διατελέσει υπουργοί! Έτσι, εδώ και μερικές εβδομάδες, στη βουλή, έχει φτάσει το πόρισμα στην ουσία του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, το οποίο έκρινε ότι υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις για «εσχάτη προδοσία» εκ μέρους των βουλευτών! Το γεγονός αυτό ίσως δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία του Ελληνικού Κράτους και είναι εξόχως σοβαρό.

Ανεξάρτητα της έκβασης που θα έχει η υπόθεση και ανεξάρτητα πόσο συντεχνιακά θα λειτουργήσουν οι βουλευτές, τώρα, πρέπει να βρεθεί ένας αριθμός εν ενεργεία βουλευτών, που δεν τους «αγγίζει» το κατηγορητήριο, και να συγκροτήσουν επιτροπή που θα διερευνήσει το όλο ζήτημα! Θα διερευνήσει δηλαδή κατά πόσο οι «κατηγορούμενοι» διέπραξαν το υπέρτατο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας! Κι εδώ προκύπτουν μια σειρά από σοβαρότατα ερωτήματα. Ερωτήματα που αφορούν στο σύνολο της κοινωνίας μας και ειδικότερα προς τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης!

Για ένα τόσο σοβαρό θέμα, είδατε εσείς πουθενά έστω ένα σχόλιο στα λεγόμενα “επίσημα” ή παραδοσιακά ΜΜΕ; Ένα μονόστηλο σε εφημερίδα ή ένα ρεπορτάζ 30 δευτερολέπτων σε κάποιον από αυτά τα ΜΜΕ; Ολοι έχουν μείνει στο μεγάλο ντόρο της υπόθεσης, ότι κατέπεσε ως κατηγορία στο εφετείο και τελείωσε!!

Η βουλή, δεν έκανε τον κόπο να εκδώσει ούτε καν ένα δελτίο τύπου. Την στιγμή που όταν ο πρόεδρος συναντά το Σωματείο προσκόπων της Αυστραλίας, εκδίδεται δελτίο τύπου συνοδευόμενο από φωτογραφίες! Για την σοβαρότατη αυτή υπόθεση τίποτα! Ακρα του τάφου σιγή!

ΣΕ ένα βίντεο, από μια τετράωρη σύσκεψη της βουλής, στην οποία ήλθε το ζήτημα και η βουλή έπρεπε να ενημερώσει τους βουλευτές (διότι δεν γινόταν αλλιώς!) η διαδικασία ενημέρωσης κράτησε 28 δευτερόλεπτα!!! Μάλιστα!

Τόσο χρειάστηκε το προεδρείο της Βουλής για να ενημερώσει το Σώμα ότι σχεδόν οι μισοί βουλευτές κατηγορούνται για εσχάτη προδοσία!

Στο βίντεο ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο ενημερώνεται η βουλή και συνεπώς οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι, είναι συντεχνιακός και καλυμμένος, μιας και η αναφορά γίνεται με έναν τρόπο που σε κάνει να πιστεύεις ότι το θέμα αφορά σε παράβαση του ΚΟΚ !!!

Είναι πλέον προφανές, ότι το Κοινοβούλιό μας, λειτουργεί συντεχνιακά! Δεν γνωρίζω αν τα κόμματα και οι βουλευτές που ΔΕΝ κατηγορούνται γνωρίζουν το θέμα αυτό. Σίγουρα κάποιοι έχουν ενημερωθεί από τον μηνυτή!

Το ζητούμενο είναι ότι η πληροφόρηση στο λαό για ένα τέτοιο ζήτημα δεν ήταν καν η στοιχειώδης. Τέτοιοι αποκλεισμοί δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα του πλανήτη παρά μόνο σε στυγνά δικτατορικά καθεστώτα!

Είναι γεγονός πάντως, ότι η επιμονή ενός γιατρού από την Χαλκίδα ήταν ικανή, να ξεμπροστιάσει το σάπιο πολιτικό-οικονομικό σύστημα της χώρας μας που καταρρέει.”

Έρχεται το τέλος της σοκολάτας;

 
Οι δύο μεγαλύτερες σοκολατοποιίες στον κόσμο προειδοποιούν ότι λόγω της μεγάλης έλλειψης σε κακάο στην παγκόσμια αγορά, κινδυνεύουμε κυριολεκτικά να ξεμείνουμε από σοκολάτα.
Σύμφωνα με τους βιομηχάνους του κλάδου, ακόμη και οι ασυνήθιστα μεγάλες καλλιέργειες σε κακάο δεν φτάνουν για να καλύψουν τη ραγδαία αύξηση της ζήτησης από την Ασία.

Σε εντατική ο Πελέ


Επιδεινώθηκε η κατάσταση υγείας του Πελέ. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων (AFP) ο «βασιλιάς» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου μεταφέρθηκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Ο 74χρονος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου διακομίστηκε στις 25 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο «Αλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο με συμπτώματα ουρολοίμωξης.

Αρχές του μήνα ο Πελέ υποβλήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο σε χειρουργική επέμβαση για να του αφαιρεθούν πέτρες από τα νεφρά, την ουρήθρα και τη χοληδόχο κύστη.

«Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο παραμένει νοσηλευόμενος, αφού η κατάσταση της υγείας του δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί. Για να του παρασχεθεί καλύτερη ιατρική φροντίδα μεταφέρθηκε σε εντατική μονάδα θεραπείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Μπακογιάννη: «Πρόεδρος Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο και μετά εκλογές»

 
Σε δημιουργία «εθνικού μετώπου για τις συζητήσεις απέναντι στην τρόικα» κάλεσε την Πέμπτη με συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5 η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη, στη σκιά και των τελευταίων διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι.

Ο μαέστρος της μπλόφας Nick the Greek


Αναμφίβολα ο μεγαλύτερος μύθος του πόκερ αλλά και του τζόγου γενικότερα, ο έλληνας παίκτης αξίζει πραγματικά κάθε εκατοστό της χρυσής του φήμης. Κανείς δεν έχει τζογάρει -και διακινδυνεύσει φυσικά- έκτοτε τέτοια ποσά, με τις φήμες να κάνουν λόγο για περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια που πέρασαν από τα χέρια του σε μια επεισοδιακή καριέρα που μέτρησε δεκαετίες στα μεγαλύτερα τραπέζια των αμερικανικών καζίνο.

Ένας από τους «πατέρες» του DNA πουλάει το Νόμπελ του γιατί χρειάζεται χρήματα


Ένας από τους τρεις επιστήμονες που ανακάλυψαν την «έλικα της ζωής», το μόριο του DNA, ο Αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γουάτσον, πρόκειται να πουλήσει σε δημοπρασία του οίκου «Christie’s» το μετάλλιο Νόμπελ που πήρε το 1962 για την ιστορική ανακάλυψή του στο Πανεπιστήμιο Κέμπριτζ το 1953. Πρόκειται για το πρώτο Νόμπελ που θα δημοπρατηθεί, ενόσω ο κάτοχός του είναι ακόμη εν ζωή και αναμένεται να «πιάσει» από 2,5 έως 3,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το BBC, καθώς αφορά μια από τις πιο διάσημες ανακαλύψεις στην ιστορία των επιστημών.
 

Nέα «εταιρεία δολοφόνων» με πρωταγωνιστή πρώην βουλευτή!

Τη δράση της εταιρείας δολοφόνων θυμίζει μία νέα υπόθεση που βρίσκεται στο επίκεντρο των αρχών. Ως πρωταγωνιστής φέρεται να είναι πρώην βουλευτής, ο οποίος είχε και στο παρελθόν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη δικαιοσύνη, καθώς έχει καταδικαστεί για απάτες, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται τουλάχιστον δέκα πρόσωπα.

Ήδη, έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα εντολή για την έκδοση δέκα ενταλμάτων σύλληψης.

H Coca-Cola ετοιμάζει γάλα πολυτελείας


Στην προώθηση γάλακτος που θα πωλείται σε διπλάσια τιμή από τα υπόλοιπα, θα προχωρήσει από τον Δεκέμβριο η Coca – Cola
Όπως αναφέρει ο Guardian το γάλα θα ονομάζεται «Fairlife» και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Coca-Cola Βόρειας Αμερικής, Sandy Douglas, στο συνέδριο της Morgan Stanley, θα πρόκειται για γάλα πολυτελείας.
Το γάλα δεν θα περιέχει λακτόζη, θα έχει 50% περισσότερη πρωτεΐνη και ασβέστιο από το κανονικό γάλα, ενώ θα έχει και 30% λιγότερη ζάχαρη. Παράλληλα θα προέρχεται από ειδικές φάρμες και θα περνάει από ειδικό φιλτράρισμα.
«Θα επενδύσουμε στο γάλα και αν και στην αρχή δεν αναμένουμε να βρέχει λεφτά από τον ουρανό, στη συνέχεια θα γίνει και αυτό, όπως έγινε και με τους χυμούς πορτοκάλι», ανέφερε επίσης η Douglas.

Μελωμένο χοιρινό κότσι

 

Υλικά

  • 8 κότσια
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη μαντζουράνα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Πλένουμε τα κότσια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Μόλις στραγγίσουν ετοιμάζουμε τη μαρινάδα. Σε ένα νεροπότηρο βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, την πάπρικα και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά. Αραιώνουμε προσθέτοντας λίγο νερό.

Βήμα2

Τοποθετούμε τα κότσια σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια προσθέτουμε τη μαντζουράνα και το θυμάρι και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Αραιώνουμε το μέλι με λίγο νερό και το προσθέτουμε στα κότσια μας.

Βήμα3

Κλείνουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Βάζουμε τα κότσια σε ένα μεγάλο ταψί στο οποίο και θα τα ψήσουμε.

Βήμα4

Έπειτα, χαράσουμε το κάθε κότσι και προσθέτουμε από μία σκελίδα σκόρδο.

Βήμα5

Ψήνουμε στους 140-150 βαθμούς για 5 ώρες περίπου. Αν έχετε ξυλόσομπα δοκιμάστε τη συνταγή εκεί. Η γεύση θα σας ξετρελάνει.

Σαν σήμερα 27 Νοεμβρίου


1895
Ο επιχειρηματίας Άλφρεντ Νόμπελ ανακοινώνει τη θεσμοθέτηση επιστημονικών βραβείων, που θα φέρουν το επώνυμό του.
1903
Ο Βίλχελμ Χάουζσιλντ γράφει ένα γράμμα προς τον εργοδότη του, την φαρμακοβιομηχανία Μπάγερ, ζητώντας την υποστήριξη της εταιρείας στη δημιουργία ενός αθλητικού συλλόγου. Η επιστολή φέρει την υπογραφή και άλλων 107 εργαζομένων. Η Μπάγερ θα δώσει τη συγκατάθεσή της και την 1η Ιουλίου 1904 θα ιδρυθεί η Bayer 04 Leverkusen.
1912
Η Αλβανία παρουσιάζει τη νέα σημαία της, τον δικέφαλο αετό του Βυζαντίου σε φόντο κόκκινο.
1944
Ο καθηγητής και υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Άγγελος Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται για πρώτη φορά στα κατοχικά «δάνεια», το ύψος των οποίων φτάνει τις 38.000.000 χρυσές λίρες Αγγλίας, δηλαδή 80.280.000.000 νέες δραχμές ή 500 πεντάκις εκατομμύρια κατοχικές δραχμές.
1952
Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει στο εξωτερικό ότι ο συλληφθείς Πλουμπίδης «είναι από 27ετίας πράκτορας της Ασφάλειας».
1978
Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν ιδρύει το PKK, που μάχεται για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.