Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ


ΜΠΡΑΒΟ στον δικαστή!!Απαγόρευσε  σε τράπεζα να βγάλει σε πλειστηριασμό  ακίνητο αξίας 20πλασσιας του χρέους!!
Δεν ξερω αν καταλάβατε πόσο βαρυσήμαντη ηταν αυτή η απόφαση.. Οι τράπεζες κάνοντας κατάχρηση εξουσίας, για χρέη ακόμα και 10 ή 20 χιλ ευρώ, έβγαζαν σε πλειστηριασμό ολόκληρο σπίτι. Τώρα ομως Φινίτο λα Μούζικα!!

«Πάγωσαν» στον ΣΥΡΙΖΑ με το «πάγωμα» του χρέους


Η αναφορά για «πάγωμα του χρέους» που έκανε ο Γιάννης Δραγασάκης προκαλεί αναστάτωση στην αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρείται βέβαιο ότι το θέμα θα τεθεί στη σημερινή Πολιτική Γραμματεία και θα ζητηθούν εξηγήσεις. Με δεδομένο ότι πάγια προγραμματική θέση του κόμματος είναι η διαγραφή μεγάλου μέρους ως προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους και την εφαρμογή ενός εναλλακτικού σχεδίου εξόδου από τη χώρα.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε δύο τουλάχιστον πρόσφατες συνεντεύξεις του εμφανίζεται κατηγορηματικός όσον αφορά το χρέος, ενώ και ο Γιάννης Τόλιος (Σκάι) τάχθηκε υπέρ της μονομερούς διαγραφής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εάν αυτό δεν συμβεί «ούτε ο Αγιος Πέτρος και οι Αγιοι Πάντες δεν μπορούν να καταστήσουν βιώσιμο το χρέος».
Οπως εξήγησε ο κ. Τόλιος, οι προϋποθέσεις για να μη χρειάζεται δανεισμό η Ελλάδα είναι μια μεγάλη διαγραφή του χρέους, το να κλείσουν μαύρες τρύπες στα δημόσια έσοδα, και η πάταξη φοροδιαφυγής με μέτρα όπως διαρκές πόθεν έσχες σε όλους τους Ελληνες πολίτες. Σε αυτή την εσωκομματική συγκυρία, η αυριανή παρουσίαση της μελέτης του Κώστα Λαπαβίτσα υπό τον τίτλο «Ενα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα» αποκτά ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς ο καθηγητής, που διατηρεί ανοιχτή επαφή με την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει εκφράσει αρκετές επιφυλάξεις για τη διαπραγματευτική κατάληξη με τους δανειστές αλλά και για ορισμένες από τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Σ. Κ.

Πάτρα: Στέλνουν στον Εισαγγελέα τον Δήμαρχο για απείθεια


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τις απειλές της κυβέρνησης για επιβολή αργίας, αλλά και επιστράτευσης των δικαστικών αρχών, δηλώνει τα εξής:
«Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο.

Eνταση και φωτιές στη Μεσογείων


Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί της Τρίτης οι διαδικασίες κατεδάφισης του καταυλισμού των Ρομά στο Χαλάνδρι, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν πέντε ημέρες. Από τα ξημερώματα επικρατεί ένταση στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου.

Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι του καταυλισμού, που καίνε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η κάθοδος της Λεωφόρου Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου.

Γονείς μην διαβάζετε τα παιδιά σας


Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που ταλανίζουν τον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης είναι και η στάση των γονέων όσον αφορά τη προετοιμασία των παιδιών (διάβασμα) για το σχολείο.
Το φαινόμενο αυτό όσο περνάνε τα χρόνια τείνει να γίνει πιο έντονο. Ο γονέας λοιπόν είναι η πρώτη μορφή παραπαιδείας στην οποία συνηθίζει ένα παιδί και φυσικά ένας από τους βασικότερους λόγους που αργότερα, όταν ο γονέας αδυνατεί πλέον να στηρίξει μαθησιακά το παιδί, έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο το φροντιστήριο ή το ιδιαίτερο μάθημα.

Ουρές σε ταχυδρομεία και τράπεζες για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ


Το αδιαχώρητο παρατηρείται στις τράπεζες και τα ταχυδρομικά καταστήματα, όπου οι πολίτες σπεύδουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ, σήμερα τελευταία μέρα της προθεσμίας καταβολής.

Οι ουρές σχηματίσθηκαν από νωρίς έξω από τις κλειστές πόρτες των τραπεζών και των ταχυδρομείων, προκειμένου οι υπόχρεοι να πάρουν καλή θέση προτεραιότητας, με την έναρξη του ωραρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ στα καταστήματα των ΕΛΤΑ έως τις 20:30.

Πρόσωπο-έκπληξη για Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει προκειμένου να βρεθούν τα 180 «ΝΑΙ» στην Βουλή για να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pontiki.gr, ο χειρισμός του συγκεκριμένου θέματος γίνεται μόνο από τον Αντώνη Σαμαρά - χωρίς την διαμεσολάβηση κανενός συμβούλου του-  και με ενημέρωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μόνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου (και μάλιστα σε χρονικά διαστήματα που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς επιλέγει).

Οι βολιδοσκοπήσεις αυτές δεν αφορούν τους βουλευτές που απαιτούνται για να βρεθεί ο «μαγικός αριθμός» 180, αλλά το κατάλληλο πρόσωπο που θα δώσει το «άλλοθι» σε βουλευτές να ψηφίσουν και έτσι να παραταθεί ο βίος της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας από απολύτως αξιόπιστη πηγή, «οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί σε ένα μη πολιτικό πρόσωπο, με αξιοσημείωτη δραστηριότητα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, το οποίο δεν έχει δημιουργήσει εντάσεις  με τα πολιτικά κόμματα και μπορεί να συγκεντρώσει ακόμα και πάνω από τους 180 ψήφους που απαιτούνται...»

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο pontiki.gr ότι, «οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό δρόμο και παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται να συμφωνήσει, μεγάλος αριθμός βουλευτών από την αντιπολίτευση, αναμένεται να επικροτήσει  την πρόταση...»

Σήμερα γιορταζουν


Σήμερα γιορτάζουν οι Στρατόνικος, Στράτος, Στρατής, Στρατονίκης, Στρατονίκιος.

Η Ρωσία απασφάλισε… Στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους δίδυμους πύργους!


Στον δικό της πόλεμο πληροφορίας η Ρωσία.

Πριν λίγο “ρίχθηκαν” στο ίντερνετ δύο φωτογραφίες, που σας παρουσιάζουμε πρώτοι στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς εμφανίζεται “λιωμένο” το υπέδαφος, πράγμα που μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης.

Πλέον ο ψυχρός πόλεμος Αμερικής Ρωσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, ακόμα και στο επίπεδο της πληροφορίας…



Πάνω απο 2 τρισ.ευρώ το δημόσιο γαλλικό χρέος


Το δημόσιο χρέος της Γαλλίας ανήλθε στα 2,023 τρισ. ευρώ στο τέλος του δεύτερου φετινού τριμήνου, υπερβαίνοντας για πρώτη φορά το συμβολικό όριο των 2 τρισεκατομμυρίων, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (Insee).

Το χρέος αυτό, υπολογισμένο με τα κριτήρια του Μάαστριχτ, ανέρχεται στο 95,1% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ - ΑΙΔΗΨΟΥ



Συνεχίζεται και στο Δημοτικό Συμβούλιο που λαμβάνει χώρα αυτή τη στιγμή, η κόντρα μεταξύ της δημάρχου κα. Λίνας Σπανού και του κ. Ηλία Πέτση για το θέμα του ΧΥΤΑ.
Η Δήμαρχος ζήτησε την απομάκρυνση του κυρίου Πετσή. Σε λίγο και άλλες πληροφορίες

Απεργία στις 4-5 Οκτωβρίου των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (4 και 5 Οκτωβρίου), οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, αντιδρώντας στην υπουργική απόφαση που δίνει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) πρόσβαση στους λογαριασμούς των τελών διαδρομής αεροναυτιλίας, «για να καλύπτει άμεσες ταμειακές του ανάγκες».

ΕΛΤΑ που θα μείνουν ανοιχτά μέχρι το απόγευμα της Τρίτης για τον ΕΝΦΙΑ


Μέχρι τις 8:30 το απόγευμα της Τρίτης θα μπορούν να πληρώνουν αύριο οι πολίτες των ΕΝΦΙΑ και τις βεβαιωμένες οφειλές του φόρου εισοδήματος στα 59 καταστήματα των ΕΛΤΑ που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.

Δείτε τη λίστα με τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ




Πώς να διαχειρίζεστε τους αρνητικούς ανθρώπους


Στο σεμινάριο του Believe In You τον Ιούνιο, με θέμα «Διαχείριση Αρνητικών Ανθρώπων», η αίθουσα φλεγόταν κυριολεκτικά. Δέχτηκα βομβαρδισμό ερωτήσεων για το πώς διαχειριζόμαστε τους αρνητικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Επειδή είναι αδύνατον να δοθούν όλες οι απαντήσεις σε ένα τρίωρο σεμινάριο θα προσπαθήσω να επεκταθώ στο θέμα, στο παρόν άρθρο.
Η αλήθεια είναι ότι η διαχείριση αρνητικών ανθρώπων ξεκινάει πρώτα από μέσα μας. Οι άνθρωποι γύρω μας είναι αυτοί που είναι, ούτε καλοί, ούτε κακοί. Το γεγονός ότι έχουν πλευρές που δεν μας αρέσουν, μας βάζει στον πειρασμό να τους βάζουμε ταμπέλες ‘Πόσο αρνητικός είναι’, ‘Δύστροπος’, ‘Τα βλέπει όλα μαύρα’ κ.ο.κ. Στη συνέχεια δίνουμε άλλοθι στον εαυτό μας να παραπονιέται συνέχεια για το πόσο κακό μας κάνει ο Χ άνθρωπος στη ζωή μας: “Με καταπιέζει”, “Μου γκρεμίζει τα σχέδια μου”, “Με κριτικάρει και με προσβάλλει συνέχεια”, “Με πληγώνει”…

Οι νέες τάσεις για το Φθινόπωρο-Χειμώνα

Οι περισσότεροι σχεδιαστές μας εντυπωσίασαν στις επιδείξεις μόδας που πραγματοποιήθηκαν στη Βαρκελώνη, το Λονδίνο και το Παρίσι. Η έμπνευση και η υψηλή ποιότητα συναντιούνται στις δημιουργίες επώνυμων σχεδιαστών και μας εμπνέουν με την παλέτα χρωμάτων της φετινής σεζόν, ενώ υπόσχονται να μας τυλίξουν ζεστά όλες οι ευφάνταστες δημιουργίες τους. Το καθημερινό στιλ της γυναίκας θα σαγηνεύσει και το βράδυ θα χαρίσει λάμψη και κομψότητα σε ξεχωριστές εμφανίσεις. Μουσταρδί και μαύρο τα κυρίαρχα χρώματα, ενώ το πουκάμισο και η μίνι φούστα αποτελούν τα must trends της νέας σεζόν.

Προτάσεις που αντικατοπτρίζουν τη γυναίκα του 21ου αιώνα
Κίτρινες αποχρώσεις
Κλασικά ζεστά χρώματα είναι η υπογραφή της αλλαγής της σεζόν. Αποχαιρετάμε τον καλοκαιρινό ήλιο και αγκαλιάζουμε τον μελαγχολικό Σεπτέμβριο. Αυτό το φθινόπωρο είναι ο οργασμός των τόνων μελιού και των καμένων κίτρινων κοσμώντας δίκαια το σώμα μας. Τα πεσμένα φύλλα θα λειτουργήσουν ως πρότυπα καθώς θα μιμηθούμε τις αποχρώσεις του πορτοκαλί με πινελιές κόκκινου και πράσινου στο στιλ της Olivia Palermo. Καθώς το κρύο προχωρά, φοράμε πλεχτά και skinny jeans.

Το άσπρο πουκάμισο
Φαίνεται ότι οι πινελιές που θα κυριαρχήσουν αυτή τη σεζόν είναι ο σεμνός γιακάς και η μανσέτα κατέχοντας την πρώτη θέση στην ντουλάπα σας. Κολλαριστό, καθαρό και μίνιμαλ αποπνέει μια ανδρόγυνη αίσθηση στην αύρα σας. Οι πασαρέλες της Νέας Υόρκης στην εβδομάδα μόδας εστίασαν με το βλέμμα τους στο πουκάμισο με όλη την ένδοξη απλότητά του επιτρέποντας να λάμψει μέσα από ουδέτερα χρώματα και χακί συνδυασμούς, ενώ στους δρόμους τα έντονα αξεσουάρ θα βρίσκονται σε ένταση.

Total black
Με τον ήλιο του καλοκαιριού να δύει γρήγορα, η παλέτα στην ντουλάπα γίνεται πένθιμη, καθώς φοράει μαύρα ρούχα. Ωστόσο, αυτή η καλοκαιρινή θλίψη αντικαθίσταται από μία μινιμαλιστική εμφάνιση και έναν αβίαστα κομψό χαρακτήρα. Ντυμένη από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα στη σκιά, το μοντέλο Anja Rubik μας δείχνει πώς να σπάσουμε τη μονοτονία με ένα φλας σάρκας εισάγοντας παράλληλα και στοιχεία της υφής μέσω των ραβδώσεων του πλεχτού και του σουέτ.

Η αναγέννηση του μίνι
Οι ψυχρότερες καιρικές συνθήκες δεν πρόκειται να σας αποτρέψουν από τη μίνι φούστα εισάγοντας μια δόση γυναικείας γοητείας. Γίνεται ένα ουσιαστικό κομμάτι στην ντουλάπα σας χάρη στην καθαρή ευελιξία της. Για μια διαφορετική προσέγγιση συνδυάστε τη μίνι φούστα με μποτάκια στον αστράγαλο. Για μία πιο pop εμφάνιση φορέστε πλεκτά στις συγκλονιστικές αποχρώσεις του κοβαλτίου και του μουσταρδί.

Χυλοπίτες με κιμά

 

Υλικά

  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 ντομάτες ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
  • 100 ml λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο ταμπάσκο
  • τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε πρώτα τον κιμά ως εξής: ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το καρότο, το σκόρδο και τον κιμά για 7'-8'. Προσθέτετε τα ντοματάκια της κονσέρβας, τις φρέσκες ντομάτες, το κρασί και λίγο νερό και συνεχίζετε το βράσιμο 35'-40', μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο, προσθέτετε αλατοπίπερο και το ταμπάσκο. Αφήνετε τον κιμά στην άκρη. 
  2. Βράζετε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Τις ανακατεύετε με τη σάλτσα του κιμά και τις σερβίρετε με τριμμένο τυρί (κεφαλογραβιέα ή μυζήθρα). 

Ουρά έκαναν 1.000 βετεράνοι για δωρεάν μαριχουάνα!


Μια «δωρεά» μαριχουάνας για τους βετεράνους προσέλκυσε 1.000 άτομα σε ένα ξενοδοχείο στο Κολοράντο των ΗΠΑ.

H δωρεά "Grow 4 Vets" στοχεύει να φέρει θεραπείες, που βασίζονται στην κάνναβη, στους βετεράνους ως εναλλακτική λύση για παυσίπονα.

Σε κάθε παρευρισκόμενο δόθηκε ένα πακέτο στο οποίο συμπεριλαμβανόταν λάδι κάνναβης, μια σοκολάτα και σπόρους για να φυτέψουν χασίς. Δεν ήταν μόνο βετεράνοι όσοι παρέλαβαν το πακέτο. Μια δωρεά 20 δολαρίων από μη βετεράνους επιβραβεύθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Huffington Post.

Ακτιβιστές προσπαθούσαν ανεπιτυχώς να προσθέσουν στην λίστα με τις προϋποθέσεις για να λάβεις θεραπεία βασισμένη στην μαριχουάνα, την διαταραχή του μετα-τραυματικού στρες.

Πλέον, το ναρκωτικό είναι νόμιμο για ενήλικες πάνω από 21 ετών οπότε οι οργανωτές είναι ελεύθεροι να την παρέχουν.

Εγκαταλείπουν τα νεογέννητα στα μαιευτήρια λόγω κρίσης!


Αυτή τη στιγμή στο νεογνολογικό τμήμα του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα» φιλοξενούνται περίπου 45 μωρά. Τις επόμενες ημέρες, αφού λάβουν την απαραίτητη φροντίδα, τα περισσότερα από αυτά θα φύγουν στην αγκαλιά των γονιών τους για το σπίτι. Όχι όλα. Δεκατέσσερα από τα βρέφη θα παραμείνουν στη θέση τους για μήνες κι ας μην ασθενούν. Ούτε ακριβώς «χωρίς οικογένεια» ούτε ακριβώς με οικογένεια, είναι τα παιδιά που λιμνάζουν στις τρύπες του συστήματος πρόνοιας.
 

Γερμανός ο μεγαλύτερος φοροφυγάς στην Ελλάδα

 

Με μια ιστορική δικαστική απόφαση, η Hochtief, που εκμεταλλευόταν επί 20 χρόνια το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καλείται να πληρώσει 600 εκατ. ευρώ για ΦΠΑ που δεν απέδιδε στο Ελληνικό Δημόσιο

Ποια τροφή καταπολεμά την κακοσμία του στόματος;

Ποια είναι αυτή η τροφή; Μα φυσικά το γιαούρτι. Αρκεί βέβαια να μιλάμε για το αγνό παραδοσιακό γιαούρτι, δίχως προσθήκη ζάχαρης. Ιάπωνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι το γιαούρτι μπορεί να μειώνει την κακοσμία στόματος και τα επιβλαβή βακτηρίδια που ζουν στη γλώσσα, στο σάλιο και αλλού στο στόμα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Όσοι καταναλώνουν τακτικά γιαούρτι έχουν μικρότερες πιθανότητες να προσβληθούν από τερηδόνα.
 stoma2
Στο τμήμα οδοντιατρικής της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Τόκιο οι επιστήμονες ερεύνησαν την κακοσμία του στόματος. Αρχικά μέτρησαν μέσα στο στόμα 25 εθελοντών, τα επίπεδα των πτητικών ουσιών (σουλφίδιο του υδρογόνου) που σε μεγάλο ποσοστό ευθύνονται για την κακοσμία του στόματος. Το επόμενο βήμα της έρευνας ήθελε τους εθελοντές να καταναλώνουν καθημερινά επί 6 εβδομάδες 100 γραμμάρια γιαουρτιού (δίχως ζάχαρη), πρωί και βράδυ.
 stoma4
Όταν ολοκληρώθηκαν οι 6 εβδομάδες οι ερευνητές μέτρησαν πάλι τα επίπεδα των πτητικών ουσιών στο στόμα των εθελοντών. Διαπίστωσαν ότι 8 στους 10 είχαν στο σάλιο και στη γλώσσα λιγότερες πτητικές ουσίες που προκαλούν την κακοσμία του στόματος. Επίσης οι εθελοντές αυτοί, λόγω της κατανάλωσης γιαουρτιού, είχαν λιγότερη οδοντική πλάκα και ουλίτιδα.
Οι Ιάπωνες επιστήμονες τονίζουν ότι: «Είναι πιθανόν πως το γιαούρτι μπορεί να μειώσει νοσηρά βακτηρίδια στο στόμα τα οποία εκτός από ουλίτιδα, οδοντική πλάκα και τερηδόνα, δημιουργούν σουλφίδια και άλλες πτητικές ουσίες που προσδίδουν κακή οσμή στην αναπνοή.»

5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Alzheimer


Περίπου 44 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με άνοια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την Ένωση Αλτσχάιμερ (Alzheimer's Association). Μέχρι το 2050, ο αριθμός αυτός αναμένεται να υπερτριπλασιαστεί σε 115 εκατομμύρια. Στον αγώνα ενάντια σε αυτούς τους ταχέως αυξανόμενους αριθμούς, εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο συζήτησαν τις τελευταίες έρευνες στο Διεθνές Συνέδριο για το Αλτσχάιμερ στην Κοπεγχάγη και στη Δανία. Ποια είναι τα νέα δεδομένα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ και άλλων μορφών άνοιας;

Μητέρα έκανε έρωτa με το γιο της για να τον...ανακουφίσει !


Αδυνατούν να ξεπεράσουν το σοκ που υπέστησαν οι κάτοικοι ενός χωριού που βρίσκεται στα σύνορα Αχαΐας-Ηλείας όταν άκουσαν ότι μία μητέρα καλύπτει ...
τις σeξουαλικές ανάγκες του υιού της ύστερα από διάγνωση γιατρού.

Το απίστευτο περιστατικό συμβαίνει εδώ και μερικούς μήνες και πρωταγωνιστές είναι μια 45χρονη μητέρα και ο 18χρονος γιος της. Όλα ξεκίνησαν όταν το έφηβο αγόρι πριν από περίπου τρεις μήνες άρχισε να παραπονιέται για πόνους στα γεννητικά του όργανα, ενώ υποστήριζε πως πρέπει να έχει πρόβλημα στους λεμφαδένες καθώς πονούσε αφόρητα και ήταν πρησμένος.

Η μητέρα του τον πήγε σε γιατρό, ο οποίος, ύστερα από εξέταση, διαπίστωσε πως ο νεαρός όχι μόνο δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας, αλλά αντιθέτως ήταν γεμάτος από ορμές, τις οποίες έπρεπε οπωσδήποτε κάπου να «καταθέσει», καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε καμία σeξουαλική εμπειρία. Μετά τη διάγνωση όμως άρχισαν οι «προχωρημένες» καταστάσεις στην οικογένεια, με τη μητέρα να αποφασίζει να «θυσιαστεί» για το καλό του παιδιού της.

Η γυναίκα φοβούμενη πως η όποια σeξουαλική επαφή θα μπορούσε να είναι η αιτία για να κολλήσει ο γιος της κάποιο αφροδίσιο νόσημα, ανέλαβε δράση! Προχώρησε στην αποκλειστική σeξουαλική διαπαιδαγώγηση του 18χρονου, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στην τοπική κοινωνία, έχει βρει πλέον την υγειά του.

Ιερέας δεν κοινώνησε έγκυο στον 9ο μήνα γιατί είναι παντρεμένη με πολιτικό γάμο


Ούτε που φανταζόταν τι την περίμενε μία έγκυος γυναίκα στον 9ο μήνα, όταν πήγε στην εκκλησία της Μαζαρακιάς στη Θεσπρωτία για να κοινωνήσει.

Η γυναίκα είχε πάει στην εκκλησία για να κοινωνήσει την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα Υψώσεως του Τίμιου Σταυρού, αλλά, όπως αναφέρει το Ράδιο Ηγουμενίτσα, τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενε...

Όταν ήρθε η σειρά της να λάβει τη Θεία Κοινωνία, ο ιερέας που είδε ότι ήταν έγκυος την ρώτησε αν είναι παντρεμένη. Η απάντησή της, ότι δηλαδή είναι παντρεμένη με πολιτικό γάμο δεν ικανοποίησε τον παπά, ο οποίος αρνήθηκε να την κοινωνήσει και της είπε: «Όταν στεφανωθείς, εδώ είμαστε»!

Αναλογικά διόδια στην Εγνατία Οδό


Αναλογικά διόδια θα εφαρμοστούν άμεσα στην Εγνατία Οδό, όπως δήλωσε το περασμένο Σάββατο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Αυτό σημαίνει ότι τα τέλη που καταβάλλονται από τους οδηγούς στους σταθμούς διοδίων της Εγνατίας θα είναι ανάλογα με την απόσταση που διανύουν στον εν λόγω αυτοκινητόδρομο.

Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, με το οποίο οι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου δεν είναι αναγκασμένοι να κάνουν πυκνές στάσεις για πληρωμές διοδίων, ανά 50-60 χλμ., και, δεν θα υπάρχει αντίστοιχη χρέωση για μικρότερες ή μεγαλύτερες διαδρομές.

Εξαφάνιση 15χρονου στη Γλυφάδα!

 
Ένας 15χρονος έφυγε τα ξημερώματα με το ποδήλατο του αφήνοντας ένα σημείωμα.
Ψηλός, ξανθός με γαλανά μάτια είναι τα χαρακτηριστικά του, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του παιδιού που επικοινώνησε με τον ΑΝΤ1.

Οριζόντια μείωση 30% στην έκτακτη εισφορά από το 2015


Τέσσερα χρόνια μισθοί και συντάξεις πήγαιναν από ψαλίδι σε μαχαίρι. Από τον Ιανουάριο του 2015, μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιο καθαρό εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ που είδαν τις αποδοχές τους να συρρικνώνονται βίαια και σε ό,τι απέμενε ερχόταν και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης να δώσει τη χαριστική βολή, θα πάρουν μια πρώτη μικρή ανάσα.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ : Νεαρός έπεσε στις ράγες του ΜΕΤΡΟ στη Δουκίσσης Πλακεντίας

Σοκαριστικές στιγμές στο σταθμό του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας στις 9 το πρωί όταν νεαρός προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του πέφτοντας στις γραμμές του Μέτρο με κατεύθυνση την Αγία Μαρίνα. Την τελευταία στιγμή ο οδηγός κατάφερε να ακινητοποιήσει το συρμό, ενώ ο νεαρός φώναζε «σκότωσε με, σκότωσε με». Τελικά ο επίδοξος αυτόχειρας χτύπησε στα χέρια του.
Αφού οι διασώστες τον έβγαλαν από τις ράγες και του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες ο νεαρός συνέχιζε να φωνάζει «θέλουν να με βγάλουν τρομοκράτη με το νόμο που ετοιμάζουν».
Επιβάτες υποστηρίζουν πως ο νεαρός ήταν αρκετή ώρα -πριν πηδήξει στις ράγες- στο σταθμό και χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο.

Καταλονία η επόμενη Σκωτία – Στις 9 Νοεμβρίου το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία


Έντεκα ημέρες μετά το «όχι» που είπαν οι Σκοτσέζοι στην ανεξαρτησία, οι Καταλανοί γίνονται οι επόμενοι... Σκοτσέζοι μετά το διάταγμα που υπέγραψε το Σάββατο ο πρόεδρος της Καταλονίας, Αρτούρ Μας, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 9 Νοεμβρίου για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας από την Ισπανία.
 

Σήμερα γιορτάζουν

 Σήμερα Δευτέρα ,29 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν:

Προβληματίζει η ΑΕΚ


Η ΑΕΚ έμεινε χθες στο 0-0 στο φιλικό με τη Λαμία και αν μη τι άλλο προβλημάτισε το γεγονός ότι για ένα ακόμη παιχνίδι παρουσίασε πρόβλημα στο γκολ. Η «Ένωση» στα τελευταία της τέσσερα ματς, με Φωκικό (0-1), Λάρισα (1-1), Πανθρακικό (0-0) και Λαμία (0-0), έχει σκοράρει μόλις δύο φορές, επίδοση που προφανώς και δεν είναι ικανοποιητική.

31 νεκροί από την έκρηξη του Οντάκε


Τους πρώτους πέντε θανάτους από την έκρηξη του ηφαιστείου Οντάκε στην κεντρική Ιαπωνία επιβεβαίωσαν οι τοπικές Αρχές, όπως μεταδίδει η κρατική ραδιοτηλεόραση NHK, ενώ τουλάχιστον 26 ακόμα άτομα πιστεύεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι επιχειρήσεις δεν θα καταβάλλουν ΦΠΑ αν δεν τον εισπράττουν


Στήριξη ρευστότητας σε χιλιάδες επιχειρήσεις θα δώσει το νέο σύστημα καταβολής του ΦΠΑ που αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου και θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2015. Με το νέο σύστημα, που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις κάνουν τζίρο έως 500.000 ευρώ θα έχουν την ευχέρεια στις συναλλαγές χονδρικής να μην αποδίδουν τον ΦΠΑ για όσο διάστημα δεν τον έχουν εισπράξει.
 

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Γιώργος Παπανδρέου: Με έκλεισαν με το ζόρι σε γηροκομείο


Την πικρία του για την αδιαφορία των ανιψιών του και το παράπονό του γιατί βρίσκεται κλεισμένος σε ένα γηροκομείο, παρά τη θέλησή του όπως λέει, εξέφρασε ο αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου, Γιώργος.

Ο ετεροθαλής αδερφός του Ανδρέα Παπανδρέου, γιος του αειμνήστου «Γέρου της Δημοκρατίας» και θείος του πρώην πρωθυπουργού βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. «Είναι απαράδεκτη η παραμονή μου σε ένα γηροκομείο χωρίς τη θέλησή μου» κατήγγειλε στην Espresso, ενώ προσθέτει ότι τον παγίδευσαν λέγοντάς του ότι η μεταφορά έγινε απλά για να κάνει εξετάσεις.

Δεύτερη στη σειρά «γκέλα» Ολυμπιακού


Η ήττα του Ολυμπιακού από τον Ατρόμητο ήταν η δεύτερη στη σειρά «γκέλα» του σε εκτός έδρας παιχνίδι του στο ελληνικό πρωτάθλημα .

Κάτι που θυμίζει έντονα την αγωνιστική σεζόν 2007-08 !

Αντίστοιχα, τότε οι ερυθρόλευκοι είχαν δύο κακά αποτελέσματα μακριά από το «σπίτι» τους στις πρώτες αγωνιστικές.

Τότε ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες σε δύσκολα ματς μακριά από το Καραϊσκάκη (0-0 με τον Παναθηναϊκό, 1-1 με τον Αρη), ακολούθησαν όμως άλλη μία ισοπαλία με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο (3-3) και η ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη (1-0).

Το πρώτο «διπλό» ήρθε στις 2 Δεκεμβρίου και μάλιστα στο Περιστέρι, με σκορ 3-1!

Η τελευταία εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα είναι το 4-1 επί του Εργοτέλη στις 23 Μαρτίου.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ανέμων


Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν την Κυριακή.

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά έμεινε το Seajet 2 που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 07:00 για Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Ίο-Σαντορίνη.

Επίσης, ακυρώθηκε το δρομολόγιο του Superjet από τον Πειραιά προς Μύκονο-Νάξο-Σαντορίνη-Πάρο, καθώς το πλοίο παραμένει δεμένο από το βράδυ του Σαββάτου στο λιμάνι της Ίου.

Από τη Ραφήνα δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο για Μαρμάρι Εύβοιας, από το Ηράκλειο δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο του Highspeed 2 για Κυκλάδες, ενώ στο λιμάνι της Ρόδου έμεινε δεμένο το Dodekanisos Pride που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 08:00 για άλλα νησιά των Δωδεκανήσων.

Τέλος, οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν να εκτελεστούν ορισμένα τοπικά δρομολόγια στα Δωδεκάνησα.

Κυρ.Μητσοτάκης: Η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έχει ημερομηνία λήξης


Η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έχει ημερομηνία λήξης και αυτή είναι οι εθνικές εκλογές, δηλώσει σε συνέντευξή του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ έχει και θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία. Γίναμε προσωρινά συνοδοιπόροι για το καλό της πατρίδας. Σε κάθε περίπτωση, έχει ημερομηνία λήξης και αυτή είναι οι εθνικές εκλογές τον Ιούνιο του 2016» λέει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην κόντρα του με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει:

«Όταν η ΝΔ παραδέχεται με γενναιότητα πως και επί των δικών της ημερών έγιναν παράνομοι διορισμοί, είναι αδιανόητο να βρίσκει αντίπαλο την Αριστερά».

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Τα 5 μυστικά της σωστής μακαρονάδας


Μια αχνιστή μακαρονάδα είναι ίσως το πιο λαχταριστό πολυπιάτο που μπορεί να βγει από μια κουζίνα. Και όπως οτιδήποτε συμβαίνει στην κουζίνα, έχει κι αυτή τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητές της. Όπως θα διαπιστώσετε, από την ανάλυση των 5 βημάτων, που οδηγούν στην τέλεια μακαρονάδα, απουσιάζει παντελώς η σάλτσα - αποτελεί άλλο μεγάλο κεφάλαιο, με περισσότερα ίσως από 5 μυστικά.
Ας επικεντρωθούμε στο πως θα βγει σωστή η μακαρονάδα, γιατί αν το καταφέρουμε, τότε αρκεί λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγη τριμμένη παρμεζάνα (μυστικό 5α : ποτέ δεν κάνουμε έκπτωση στην ποιότητα του τυριού) για να απολαύσουμε ένα συγκλονιστικό πιάτο.

Μπισκότα με μέλι και καρύδια

 

Υλικά

  • 3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαργαρίνη
  • 4-5 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 δόση βανίλια σε σκόνη
  • 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
  • λίγη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτετε κατόπιν το μέλι και τη βανίλια.
     
     
  2. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη σόδα και τα ρίχνετε στο μείγμα βουτύρου. Προσθέτετε και τα καρύδια και χτυπάτε τη ζύμη.
     
     
     
  3. Παίρνετε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και πλάθετε κουλουράκια-κοτσίδες. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και βουτυρωμένο, με τέτοιο τρόπο ώστε το ένα να απέχει αρκετά από το άλλο γιατί με το ψήσιμο απλώνουν.
     
     
     
  4. Ψήνετε τα μπισκότα σε μέτριο φούρνο στους 180° C 15’ περίπου. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα πασπαλίζετε με άχνη. Τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί καλά κλεισμένο.

Μεγάλη διαφορά για τον ΣΥΡΙΖΑ με 11 μονάδες σε νέα δημοσκόπηση


Δυναμική αυτοδυναμίας στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών», καθώς φαίνεται να διευρύνεται αλλά και να παγιώνεται η διαφορά από τη ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φτάσει τη διαφορά του στις 11 ποσοστιαίες μονάδες (36% έναντι 25%), προβάδισμα που είναι το μεγαλύτερο από τις αρχές του έτους. Ακολουθούν το Ποτάμι με 9,5%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 40 μονάδων (64% έναντι 24%) ανοίγοντας την ψαλίδα στο απώτατο σημείο από τον Ιανουάριο του 2014 και με αυξητική τάση μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας το 42% απαντάει καμία από τις δύο, ενώ το 31% επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ και το 22% ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με 38% έναντι 34% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 28% λέει «κανένας από τους δύο» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Το 2015 θα ολοκληρωθεί η μεγάλη παράκαμψη της Σπάρτης


Τον Οκτώβριο του 2015 θα ολοκληρωθεί το έργο της μεγάλης παράκαμψης της Σπάρτης στο πολύπαθο τμήμα Σκούρα – Πυρί…

Αυτό ανέφερε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, επισκεπτόμενος το εργοτάξιο του έργου, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα, περιφερειακούς συμβούλους και κλιμάκιο της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, προκειμένου να παρακολουθήσει την πορεία εκτέλεσης των εργασιών.
Ο περιφερειάρχης υπογράμμισε την σπουδαιότητα του έργου καθώς η ολοκλήρωσή του, θα συμβάλλει στην ασφαλή και ταχεία πρόσβαση προς τη νότια Λακωνία, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο πρόσβασης σε σημαντικούς προορισμούς όπως η Μάνη και η Μονεμβασιά, ενώ ταυτόχρονα θα αποσυμφορηθεί το οδικό δίκτυο του αστικού ιστού της Σπάρτης.
Τα έργα υποδομής που εκτελούνται αυτό το χρονικό διάστημα στην Λακωνία βρίσκονται εντός του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσής τους, ενώ ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας περιλαμβάνει και νέα έργα τα οποία θα ενταχθούν στην νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020, σύμφωνα με τον ίδιο.