Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σεισμός στην Κοζάνη

image
Σεισμική δόνηση 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψε σήμερα τα ξημερώματα στις 03:42 το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 17 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κοζάνης. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο εκτίμησε τη δόνηση στα 4,4 Ρίχτερ.

Βρετανική πρόταση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα


Για επιστροφή γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα με τη μορφή «δανεισμού» μίλησε ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου Νίκολας Πένι, σε συνέντευξή του στους Κυριακάτικους Times.
«Δεν πιστεύω ότι κάτι τόσο απλό όπως το να τα επιστρέψουμε θα ήταν μια τρομερά καλή κίνηση, αλλά πιστεύω ότι το Βρετανικό Μουσείο θα καλωσόριζε κάποιο τρόπο μοιράσματος των Γλυπτών εφόσον όμως οι άνθρωποι δεν θα παρέμεναν εμμονικοί με την ιδέα του ποιος πράγματι τα κατέχει» είπε ο Πένι.
«Εξετάζεται η ιδέα ότι θα μπορούσαμε να δανείσουμε μερικά εκεί, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα καταντούσαν πολιτικά πιόνια», επισήμανε.
Γ.Σ.

Συνελήφθη εφοπλιστής της οικογενείας Βεντούρη


Για χρέη προς το Δημόσιο ύψους έως και 1.988.996,99 ευρώ συνελήφθη από την αστυνομία μέλος της οικογένειας εφοπλιστών Βεντούρη. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο 55χρονος εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρείας είναι ο Ευάγγελος Βεντούρης, ο οποίος είναι ξάδελφος του Απόστολου Βεντούρη.

Πρωτοφανές πριμ από Μαρινάκη





Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποσχέθηκε να μοιράσει πριμ 2 εκατ. ευρώ στους παίκτες του Ολυμπιακού για νίκες κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αλλά και πρόκριση επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον αθλητικό Τύπο της Πέμπτης, ο άμεσος συνεργάτης του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Βρέντζος είχε αναφερθεί αρχικά σε πριμ 1 εκατ. ευρώ στους ποδοσφαιριστές.
Ωστόσο έπειτα από τον θρίαμβο επί των «κόκκινων διαβόλων», ο κ. Μαρινάκης το...διπλασίασε και μιλώντας στα αποδυτήρια άφησε να εννοηθεί ότι τα μέλη του ρόστερ των πρωταθλητών Ελλάδος θα μοιραστούν το ιλιγγιώδες μπόνους σε περίπτωση που επικρατήσουν επί «πράσινων» και «Δικεφάλου του Βορρά» και ταυτόχρονα ολοκληρώσουν απέναντι στη Γιουνάιτεντ αυτό που ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη.




Διαβάστε αναλυτικά: http://www.novasports.gr/news.aspx?a_id=328940&Sport=1&Country=82&Competition=1713&Season=135649&Round=346737&Team=16641#ixzz2uVeQRC8U
Follow us: @Novasportsgr on Twitter | Novasports.gr on Facebook

Συντάξεις: Προσωρινές «αυξήσεις» λόγω αναστολής παρακράτησης φόρου

Εξαιτίας της αναβολής της ενιαίας παρακράτησης φόρου στις συντάξεις, για "τεχνικούς λόγους". Μετα τον Ιούνιο θα...ξαναμειωθούν



Αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας -και πάντως όχι πριν τις εκλογές- η ενιαία παρακράτηση στα ποσά όλων των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), από την οποία οι συνταξιούχοι θα έχαναν από τον επόμενο μήνα έως 30 ευρώ από το ποσό των συντάξεων που λαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Για «τεχνικούς λόγους» και επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΗΔΙΚΑ δεν είναι  ακόμη έτοιμη να αθροίζει τα εισοδήματα από κύριες και επικουρικές συντάξεις ή άλλες παροχές, ώστε να διενεργήσει στο σύνολο των αποδοχών την παρακράτηση φόρου που πρέπει γίνεται κάθε μήνα, θα συνεχίζει έως τον Ιούλιο να παρακρατά φόρο σε κάθε εισόδημα ξεχωριστά.

Αυτό σημαίνει μικρότερη παρακράτηση φόρου στην κύρια σύνταξη και σχεδόν καθόλου παρακράτηση σε επικουρικές, μερίσματα κλπ, παρά την πρόβλεψη του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο.
 
Με πλήρη παρακράτηση στο σύνολο των αποδοχών από συντάξεις, ο συνταξιούχος θα έχανε ένα μέρος των μηνιαίων εσόδων του, αλλά θα είχε προπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των φόρων της χρονιάς, ώστε στην τελική εκκαθάριση  που θα γίνει το 2015 να πληρώνει λιγότερο φόρο ή να παίρνει και επιστροφή από την εφορία.
 
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 

Ποιες απολύσεις και διαθεσιμότητες «παίζονται» στην κρίσιμη συνάντηση Μητσοτάκη με την τρόικα




Με τους επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να συναντηθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

Στα στοιχεία που θα παρουσιάσει το υπουργείο προκειμένου να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις της τρόικας είναι οι 4.000 απολύσεις του 2013 όπου είχε δοθεί παράταση και υπήρχε η κατ’ αρχάς συναίνεση των δανειστών ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο.

Δεύτερη ηχογραφημένη συνομιλία Ερντογάν και υιού για «μίζες», καίει τον τούρκο πρωθυπουργό

Ο πατέρας προτρέπει τον γιο να μην δεχθεί «παζάρια» και να λάβει όσα λεφτά είχαν αρχικά συμφωνηθεί και εισέπραξε και από τους άλλους
Δεύτερη ηχογραφημένη συνομιλία Ερντογάν και υιού για «μίζες», καίει τον τούρκο πρωθυπουργό

Λάδι στη φωτιά ρίχνει στην Τουρκία δεύτερη ηχογραφημένη συνομιλία που αποδίδεται στον τούρκο πρωθυπουργό και τον γιο του, Μπιλάλ, στην οποία οι φωνές που ακούγονται συζητούν για την παράδοση μαύρου, όπως φαίνεται, χρήματος. 

Η μία φωνή, που φέρεται να ανήκει στον Ερντογάν, λέει στον συνομιλητή να μην δεχθεί«παζάρια» για κάποια αδιευκρίνιστης φύσης πληρωμή, αλλά να επιμείνει να πάρει τα λεφτά που είχαν συμφωνηθεί αρχικά, «όπως με τους υπόλοιπους». 

Κακλαμάνης: Θα παραιτηθώ από βουλευτής μόνο αν εκλεγώ δήμαρχος


Την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί από το βουλευτικό του αξίωμα, παρά μόνο εάν εκλεγεί δήμαρχος, εξέφρασε ο υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.
«Η μόνη περίπτωση εγώ να φύγω από τη Βουλή είναι μόνο αν οι Αθηναίοι με τιμήσουν και με επανεκλέξουν δήμαρχό τους» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, απαντώντας στη δήλωση Καμίνη ότι «το παλιό αρνείται να φύγει από τη μέση», τόνισε ότι «εκτός από τον κ. Βαλλιανάτο ο μόνος πραγματικά ανεξάρτητος είμαι εγώ, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει. Δεν στηρίζομαι από το κόμμα μου, μην το παίζει ανεξάρτητος (σ.σ.: ο κ. Καμίνης), στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ».
«Έξι φορές με εξέλεξαν βουλευτή οι Αθηναίοι, δεν ήθελαν να με αφήσουν... Εμένα η αγάπη μου για την Αθήνα δεν είναι όψιμη, εγώ έμεινα ενεργός στο δημοτικό συμβούλιο, άλλοι έφευγαν» πρόσθεσε.
«Τη χάρη να αδειάσω την έδρα μου στη Βουλή δεν θα την κάνω σε κανέναν παρά μόνο στον λαό» τόνισε.

Συναγερμός στην Κριμαία: Ενοπλοι κατέλαβαν την τοπική Βουλή - ύψωσαν ρωσική σημαία




Ενοπλοι κατέλαβαν το πρωί της Πέμπτης την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτίριο του κοινοβουλίου στην Κριμαία, που ήδη από την Τετάρτη είναι το θέατρο συγκρούσεων ανάμεσα σε υποστηρικτές της νέας ουκρανικής ηγεσίας και σε φιλορώσους οπαδούς της απόσχισης της περιοχής.

Την κατάληψη του κοινοβουλίου μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως οι αστυνομικές αρχές της χώρας τέθηκαν σε ύψιστο συναγερμό μετά την κατάληψη της Βουλής στην Κριμαία.

Αυτό κι αν είναι σοκ: Έβαλε κάμερες παρακολούθησης στη φάρμα του και είδε δύο άντρες να...



Ο ιδιοκτήτης μίας φάρμας παρατήρησε ότι οι αγελάδες του είχαν παρουσιάσει προβλήματα στη συμπεριφορά τους ενώ σταμάτησαν να κατεβάζουν γάλα και ποτέ δεν φαντάστηκε ότι ο λόγος ήταν ότι τις βίaζαν δύο άνδρες.

Ο ιδιοκτήτης της φάρμας στο Χέρκιμερ της Νέας Υόρκης όταν οι αγελάδες του παρουσίασαν προβλήματα αποφάσισε να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησής για να δει τι συμβαίνει.

Μόλις έβαλε τις κασέτες το θέαμα ήταν σοκαριστικό καθώς αντίκρισε δύο άνδρες που προσπαθούσαν να βιaσoυν τις αγελάδες του. Τελικά κατήγγειλε στην αστυνομία το περιστατικό και οι δύο άνδρες συνελήφθησαν.
Πρόκειται για τον 35χρονο Μάικλ Τζόουνς και τον 31χρονο Ρέιντ Φοντάειν που αναμένεται να οδηγηθούν στο δικαστήριο. Εκτός όμως από τους δράστες συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της φάρμας επειδή τοποθέτησε τις κάμερες.

http://www.toxwni.gr/kosmos/item/13330-aito-ki-an-einai-sok-ebale-kameres-parakolouthisis-sti-farma-tou-kai-eide-dio-antres-na

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν το νέο Ε9


Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι, από 17/02/2014, όπως είχε ανακοινωθεί στις αρχές του έτους, άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9) για το έτος 2014.
Υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση έχουν όσοι είχαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του έτους 2013, οι οποίες υπάρχουν και την 1η Ιανουαρίου 2014.

Τα καλύτερα οπτικά εφέ



    Δεν υπάρχει η Μέση Γη του Τόλκιν; Θα την δημιουργήσουμε και όσο πιο εντυπωσιακό είναι το σενάριο τόσο περισσότεροι υπολογιστές αναλαμβάνουν να φτιάξουν από πλανήτες και διαστημόπλοια μέχρι γιγαντιαία ρομπότ, δράκους και εκρήξεις που αφανίζουν χαλαρά 2-3 γαλαξίες.
    Δείτε στα βίντεο τι καταφέρνουν οι ομάδες ανθρώπων που έχουν προταθεί για το Όσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ
    Gravity: Tim Webber, Chris Lawrence, David Shirk και Neil Corbould

    The Hobbit: The Desolation of Smaug: Joe Letteri, Eric Saindon, David Clayton και Eric Reynolds

    Iron man 3: Christopher Townsend, Guy Williams, Erik Nash και Dan Sudick

    The Lone Ranger: Tim Alexander, Gary Brozenich, Edson Williams και John Frazier

    Star Trek Into Darkness: Roger Guyett, Patrick Tubach, Ben Grossmann και Burt Dalton

Έκθεση-αφιέρωμα στον Δημήτρη Παπαμιχαήλ από τον δήμο Πειραιά

Από σήμερα έως και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.


Έκθεση-αφιέρωμα στον Πειραιώτη ηθοποιό Δημήτρη Παπαμιχαήλ με θέμα «2004-2014: Δέκα χρόνια χωρίς τον Δημήτρη», πραγματοποιεί ο δήμος Πειραιά, στο νεοκλασικό κτίριο της Κανθάρου, από σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, έως και την Πέμπτη 20 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, την έκθεση θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, την Τρίτη 4 Μαρτίου, στις 18:00.

«Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Πειραιώτης γέννημα-θρέμμα, αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που φωτίζουν την προσωπικότητά του, αλλά και την προσφορά του στην έβδομη τέχνη» τόνισε, σε δήλωσή του, ο κ. Μιχαλολιάκος.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δουν προσωπικά αντικείμενα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, φωτογραφίες του, αφίσες και προγράμματα από εμφανίσεις του, αλλά και να παρακολουθήσουν ταινίες, που αγαπήθηκαν από όλους. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να ακούσουν ακυκλοφόρητα τραγούδια του ηθοποιού.

Αυτοπυροβολήθηκε για να πείσει ότι τα όπλα είναι ασφαλή!

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 36χρονος στις ΗΠΑ



Ένας 36χρονος από το Μίτσιγκαν έχασε τη ζωή του όταν αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι όταν προσπάθησε να πείσει την κοπέλα του ότι τα όπλα είναι ασφαλή!

Ο άνδρας, που έπαιρνε μέρος και σε διαδηλώσεις υπέρ των όπλων,είχε στην κατοχή του τρία πιστόλια. Στην προσπάθειά του να πείσει την κοπέλα του ότι δεν έχει να φοβηθεί κάτι, ξεκίνησε να τραβάει την σκανδάλη μπροστά της. Δυστυχώς όμως όταν πάτησε την σκανδάλη στο τρίτο όπλο… συνέβη το μοιραίο. 

Η κοπέλα του είπε στην αστυνομία πως είχε πιει πολύ εκείνο το πρωινό. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη ένας υπέρμαχος των όπλων έχασε τη ζωή του πριν λίγο καιρό και στην Φλόριδα.

Τα πάρτι των Όσκαρ

Μια ματιά στις έναστρες εκδηλώσεις του Λος Άντζελες



Ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας θα ξέρουμε και στα μέρη μας τους παραλήπτες των φετινών Όσκαρ. Καθώς, λοιπόν, η αντίστροφη μέτρηση για την απονομή των ευσήμων της Αμερικανικής Ακαδημίας έχει αρχίσει για τα καλά, όλο και φουντώνουν στην Πόλη των Αγγέλων τα πάρτι, οι φιλανθρωπικές δεξιώσεις κι όλα εκείνα τα καθιερωμένα «παρα-οσκαρικά» ραντεβού που κάθε χρόνο έλκουν όλο τον καλό κόσμο. Διότι, μη νομίζετε: είτε από επαγγελματικό ψυχαναγκασμό, είτε επειδή όντως γουστάρουν, είναι λίγοι οι χολιγουντιανοί αστέρες που σνομπάρουν όλες αυτές τις εκδηλώσεις που στριμώχνονται μέσα στις τελευταίες προ-οσκαρικές μέρες. Ιδού, λοιπόν, μια επιλογή (μόνο) από όσα λαμπερά προγραμματίζονται από σήμερα έως την Κυριακή στο Λος Άντζελες:

Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό σε Αθήνα και Άγκυρα


Αναχώρησαν οι διαπραγματευτές της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής πλευράς

Οι διαπραγματευτές της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι, αναχώρησαν σήμερα για την Άγκυρα και την Αθήνα αντιστοίχως.

Αύριο ο κ. Μαυρογιάννης θα συναντηθεί στην Άγκυρα με τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρίογλου και ο κ. Οζερσάϊ με το γγ του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Αναστάσιο Μητσιάλη.

Σύλληψη 3 ατόμων για ναρκωτικά σε Χαλκίδα και Κύμη

Συνελήφθησαν, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου απογευματινές και βραδινές ώρες, σε περιοχές της Χαλκίδας και της Κύμης Ευβοίας, από αστυνομικούς των Β’ και Δ’ Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, τρεις Έλληνες, ηλικίας 38, 20 και 19 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αστυνομία - Δικαστήρια Χαλκίδας
Αστυνομία - Δικαστήρια Χαλκίδας

Ινστιτούτο Παστέρ: Είναι επικίνδυνη η γρίπη και γιατί;


Η επιδημία γρίπης στην Ελλάδα πλησιάζει στην κορύφωσή της και στις επόμενες δύο- τρεις εβδομάδες θα αρχίσει η μείωση της κυκλοφορίας του ιού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Παστέρ.
Η φετινή εποχική γρίπη, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά που η εξάπλωσή της στη χώρα μας ήταν περιορισμένη, χαρακτηρίζεται από ευρεία εξάπλωση του ιού, από μεγαλύτερο αριθμό ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων, αλλά και από θανάτους.

Πάκο ντε Λουθία: Εφυγε από τη ζωή ο «μαέστρος του φλαμένκο»

Πάκο ντε Λουθία: Εφυγε από τη ζωή  ο «μαέστρος του φλαμένκο»
Ο ισπανός μετρ του φλαμένκο Πάκο ντε Λουθία πέθανε στο Μεξικό σε ηλικία 66 ετών, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή της γενέτειράς του, της πόλης Αλχεθίρας στη νότια Ισπανία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής της γενέτειράς του ο δεξιοτέχνης κιθαρίστας και συνθέτης πέθανε από έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Στις 10 Μαρτίου το βραβείο «Δημήτρης Χορν» - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

Στις 10 Μαρτίου το βραβείο «Δημήτρης Χορν» - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι
Την Δευτέρα 10 Μαρτίου θα απονεμηθεί το βραβείο «Δημήτρης Χορν» σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10).
Το βραβείο είναι ετήσιο, επαμειβόμενο και απονέμεται για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

ΣτΕ: Συνταγματικό το λουκέτο στην ΕΡΤ

ΣτΕ: Συνταγματικό το λουκέτο στην ΕΡΤ
Υστερα από οκτώ μήνες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών ως συνταγματικό και νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ και των θυγατρικών εταιρειών της, απορρίπτοντας την προσφυγή που είχε καταθέσει η ΠΟΣΠΕΡΤ.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε, με οριακή πλειοψηφία, την προσφυγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Διαδηλώσεις κατά Ερντογάν στην Τουρκία

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας με στόχο να καταγγείλουν τη «διαφθορά» του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.
φωτό από παλαιότερη διαμαρτυρίαφωτό από παλαιότερη διαμαρτυρία

Πιπιλή: Ο Βαλλιανάτος είναι «καρφί», «ρουφιάνος» και «επαγγελματίας gay»

Πιπιλή: Ο Βαλλιανάτος είναι «καρφί», «ρουφιάνος» και «επαγγελματίας gay»
Αγρια επίθεση εναντίον του Γρηγόρη Βαλλιανάτου εξαπέλυσε η Φωτεινή Πιπιλή, κατηγορώντας τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων ακόμη και ότι δημιουργεί άσχημη εικόνα για τους ομοφυλόφιλους.
Με δηλώσεις της στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜA FM, η βουλευτής της ΝΔ αποκάλεσε το Γρ. Βαλλίανάτο «καρφί» και «ρουφιάνο», ενώ τόνισε ότι είναι «επαγγελματίας γκέι».

Διαψεύδει το Άγιον Όρος τα περί Γιανουκόβιτς


«Τέτοια δημοσιεύματα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και το μόνο που κάνουν είναι να βλάπτουν την εικόνα της Αγιώνυμης Πολιτείας διεθνώς» τονίζουν χαρακτηριστικά.
Ουκρανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της χώρας, ο οποίος κατάφερε να εγκαταλείψει την Ουκρανία, κατέφυγε στο Άγιον Όρος.

Ο Γιανουκόβιτς είχε βάλει τη φωτογραφία του μέχρι και στο μπράντι που έπινε



Ο πρώην πρόεδρος μπορεί εκτός από τη Ρωσία, να βρίσκεται στις εξής χώρες: Γεωργία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βουλγαρία, Ρουμανία ή Λευκορωσία


Υπό τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης αλλά της διάσπασης της χώρας, η μεταβατική ηγεσία της Ουκρανίας δηλώνει ότι χρειάζεται επειγόντως χρήματα, την ώρα που ο αποπεμφθείς πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς παραμένει άφαντος ενώ, στο "χρυσό παλάτι" του οι επισκέπτες ανακάλυψαν ότι απολάμβανε μπράντι, στο μπουκάλι του οποίου υπήρχε η φωτογραφία του.

Η Κριμαια το νέο πεδίο μάχης - Ασκήσεις πολέμου με εντολή Πούτιν

Η Κριμαια το νέο πεδίο μάχης - Ασκήσεις πολέμου με εντολή Πούτιν
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε να γίνουν άμεσα ασκήσεις για να διαπιστωθεί το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας σήμερα, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, προβαίνοντας σε μια επίδειξη της ρωσικής στρατιωτικής ισχύος εν μέσω των εντάσεων με την Δύση όσον αφορά την Ουκρανία.

Σαμαράς: Στα 150 δισ. € τα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα

Σαμαράς: Στα 150 δισ. € τα έσοδα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Δυτική Ελλάδα
Για ισχυρές ενδείξεις σχετικά με την ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε Δυτική Ελλάδα, Ήπειρο και Ιόνιο, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση σύσκεψης στο ΥΠΕΚΑ.
Επίσης, εκτίμησε ότι «σε βάθος 25 - 30 ετών τα έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων θα φθάσουν έως και τα 150 δισ. ευρώ». Στη σύσκεψη έγινε παρουσίαση των δεδομένων που προκύπτουν μέχρι στιγμής από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Οι έρευνες έγιναν από τη νορβηγική εταιρεία PGS και αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη η ερμηνεία των δεδομένων που προέκυψαν. Εκτιμάται πάντως ότι οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. Σημειώνεται, πως εντός του 2014 θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για παραχώρηση 10 - 15 περιοχών για έρευνες.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, «Το Ποτάμι» και ο Μπάρακ Ομπάμα


Ανακοίνωσε χρηματοδότηση αλά Ομπάμα και ζητά από ένα έως δέκα ευρώ από τους οπαδούς του - Ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές


Με μια ανακοίνωση που εξέπληξε ακόμα και τους στενούς του συνεργάτες, ο δημοσιογράφος Σταύρος Θεοδωράκης άφησε τη δημοσιογραφία - έστω και προσωρινά - και κατεβαίνει στην πολιτική με «Το Ποτάμι», το τελευταίο στη σειρά νέων κομμάτων. 

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις




Το προγράμμά του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παρουσίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με ειδική ημερίδα που πραγματοποίησε το κόμμα παρουσία φορέων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως "Το φάρμακο που επελέγη ήταν απόλυτα καταστροφικό για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και επέφερε μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που είχε κληθεί να θεραπεύσει", και με την επιχειρηματικότητα να αποτελεί πάγια πρόκληση για την Αριστερά, ξεκαθάρισε πως "Το ενδιαφέρον μας δεν έχει χαρακτηρα ψηφοθηρικό".

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Λαγάνα από σπίτι











H μαμά μου
 αλλά και ο μπαμπάς μου λατρεύουν το σπιτικό ψωμί και έχουν γίνει και οι δύο εξπέρ στην παρασκευή του. Κάνουν συνέχεια πειράματα και κατά καιρούς στο σπίτι τρώμε υπέροχα κρεμυδό-ελιόψωμα, και φυσικά πάντα ψωμί με προζύμι (όπως δηλαδή, λένε, πως πρέπει να είναι το αληθινό ψωμί). Για τη λαγάνα…ούτε λόγος, την φτιάχνουμε πάντα σπιτική, ανήμερα της Καθαρής Δευτέρας, και σε μεγάλες ποσότητες για να έχουμε την νοστιμιά της στο τραπέζι και τις επόμενες μέρες της γιορτής. Τους έκλεψα την συνταγή…

Για κίνδυνο απόσχισης της Κριμαίας προειδοποιεί η νέα ουκρανική ηγεσία


Κίεβο, Ουκρανία
Κοιτώντας προς πάσα κατεύθυνση, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ προειδοποιεί κατόπιν συνάντησης με τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας για «επικίνδυνες ενδείξεις» αποσχιστικών τάσεων στην Κριμαία και απειλές για την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Ο Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ συγκάλεσε συνάντηση για το ζήτημα της Κριμαίας με «τα σημαντικότερα υπουργεία και υπηρεσίες» του ουκρανικού κράτους στη σκιά των διαδηλώσεων στη νότια χερσόνησο εναντίον της ηγεσίας που ανέλαβε στο Κίεβο μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Πού «παρατούν» τα Όσκαρ τους οι βραβευμένοι ηθοποιοί

Ιστορίες από το Χόλιγουντ


Το πιο πολύτιμο αντικείμενο στο Χόλιγουντ είναι ίσως το χρυσό αγαλματίδιο που απονέμεται στους νικητές των βραβείων Όσκαρ και γι αυτό δεν αποτελεί έκπληξη ότι πολλοί από αυτούς το φυλάσσουν στους πιο παράξενους, αλλά ασφαλείς -κατά την κρίση τους- χώρους.

Αθώοι Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης

Κατηγορούνταν για παραλείψεις όσον αφορά πειθαρχικές διώξεις υπαλλήλων της Νομαρχίας



Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τα αδέλφια Παναγιώτης και Διονύσης Ψωμιάδης, που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενα ότι παρέλειψαν να ασκήσουν ή να ολοκληρώσουν πειθαρχικές διώξεις σε βάρος υπαλλήλων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και μετέπειτα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες, έπειτα από αναφορά που έκανε ο πρώην ευρωβουλευτής και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.

«Μη με βγάζεις εμένα έξω στο κρύο και στο χιόνι να καπνίσω»

Πρόταση για τροποποίηση του αντικαπνιστικού νόμου θα καταθέσει στο υπουργείο Υγείας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης


Πρόταση στο υπουργείο Υγείας για τροποποίηση του αντικαπνιστικού νόμου, τον οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα αυστηρό, προτίθεται να καταθέσει ο Γιάννης Μπουτάρης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης. 

Ο κ. Μπουτάρης, προσπαθώντας να επεξηγήσει παλαιότερη δήλωσή του επί του θέματος, σημείωσε: «Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η τρομοκρατία. Τα μαγαζιά βογκάνε. Κόβουν πρόστιμα χοντρά και μάλιστα από καταγγελίες που δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο γίνονται. Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπεται το κάπνισμα υπό όρους. Δεν είναι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι» σημείωσε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Εγώ λέω τα δικαιώματα που έχουν οι μη καπνίζοντες, να έχουν και οι καπνιστές. Μη με βγάζεις εμένα έξω στο κρύο και στο χιόνι να καπνίσω. Προτίθεμαι πάνω σε αυτό το θέμα να καταθέσω πρόταση στο υπουργείο για τροποποίηση του νόμου».

Πηγή: thestival.gr

«Έξυπνες» επιλογές για να αποφύγετε μια πιθανή υπογλυκαιμία

Σνακ για διαβητικούς



Παλιότερα υπήρχε η άποψη ότι τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη θα έπρεπε να αποφεύγουν όλες τις αμυλούχες τροφές που ευθύνονται για την αύξηση των επιπέδων του σακχάρου, ότι δηλαδή από το καθημερινό τους διαιτολόγιο θα έπρεπε να αποκλείονται βασικά τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες. 

Παρότι παρεξηγημένοι, στην πραγματικότητα οι υδατάνθρακες αποτελούν τη βασική πηγή ενέργειας του εγκεφάλου μας και του νευρικού μας συστήματος, προσφέρουν δηλαδή την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να κινηθούμε, να σκεφτούμε και να γίνουν όλες οι απαραίτητες λειτουργίες του σώματός μας. Στην κατηγορία των υδατανθράκων ανήκουν τρόφιμα όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, το ρυζί, η πατάτα και τα όσπρια.

Τρεις έμπειροι θαλασσοπόροι θα ταξιδέψουν με σκάφος μέχρι τις Αζόρες


Θέλουν να μεταφέρουν το μήνυμα «η Μεσόγειος μας ενώνει»

Με ένα σκάφος μήκους δέκα μέτρων, εξοπλισμένο με ένα ζευγάρι εξωλέμβιων κινητήρων, θα ταξιδέψουν το καλοκαίρι τρεις έμπειροι θαλασσοπόροι, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και προορισμό τις Αζόρες, προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμα «Η Μεσόγειος μας ενώνει». 

Το εγχείρημα θέτει υπό την αιγίδα της η «Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» προκειμένου να υποστηρίξει μια προσπάθεια που πραγματοποιείται για πρώτη φορά. 

Το επαγγελματικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Linkedin «μιλάει» κινεζικά



Είναι το μόνο από τα «μεγάλα» αμερικανικά κοινωνικά δίκτυα που λειτουργεί κανονικά στην Κίνα

Το δημοφιλές επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο Linkedin λάνσαρε τη δοκιμαστική του ιστοσελίδα στην κινεζική γλώσσα.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ το Linkedin είναι το μόνο από τα «μεγάλα» αμερικανικά κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter κτλ) που δεν είναι μπλοκαρισμένο και λειτουργεί κανονικά στην Κίνα.

Βωμολοχικό καρναβάλι Αγίας Άννας

Την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου στις 11:00 π.μ.
Στα έθιμα των ημερών, που συμπεριλαμβάνονται και "πικάντικες" στιγμές όπως οι Φανοί της Κοζάνης και το καρναβάλι της Αγίας Άννας, καλό είναι οι επισκέπτες να είναι προετοιμασμένοι, γιατί οι στιγμές είναι μοναδικές και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: "Το βωμολοχικό καρναβάλι Αγίας Άννας στην βόρεια Εύβοια είναι ΕΔΩ και συνεχίζει το έθιμο και την παράδοση ετών για άλλη μία χρονιά αναλλοίωτη ! Το βωμολοχικό καρναβάλι Αγίας Άννας σας προσκαλεί σε ακόμα ένα παραδοσιακό καρναβάλι γεμάτο αποκριά, βωμολοχία, κέφι και ξεφάντωμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες !
Κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου πριν την Καθαρά Δευτέρα μπορείτε να ακούσετε τα παραδοσιακά βωμολοχικά αποκριάτικα τραγούδια με συνοδεία κιθάρας και τουμπερλεκιού από τους κατοίκους απολαμβάνοντας ντόπιο τσίπουρο και κρασί στα ταβερνάκια του χωριού.
Επίσης μπορείτε να ντυθείτε και να πάρετε μέρος σε διάφορα πάρτυ μασκέ που διοργανώνονται τις ημέρες εκείνες. Η αποκορύφωση του καρναβαλιού ολοκληρώνετε την Καθαρά Δευτέρα με την εμφάνιση των βωμολόχων καρναβαλιστών ντυμένοι με άκρως προκλητικές ενδυμασίες να συνοδεύουν τα αυτοσχέδια άρματα στην κεντρική πλατεία του χωριού τραγουδώντας τα παραδοσιακά βωμολοχικά αποκριάτικα.
Στην κεντρική πλατεία θα υπάρχει άφθονο κρασί και σαρακοστιανοί μεζέδες για όλους τους επισκέπτες ενώ θα μπορείτε να διασκεδάσετε και να χορέψετε μαζί με τους ντόπιους βωμολόχους καρναβαλιστές ! Καλή σας διασκέδαση και καλό ξεφάντωμα !! Πού ? Αγία Άννα Ευβοίας (χάρτης) Πότε? Καθαρά Δευτέρα 03/03/2014 Ώρα? 11:00 π.μ

Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας: απόδοση των ποσών σε όσους συμμετείχαν στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Με νεότερη ανακοίνωση η Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας, διαβεβαιώνει ότι όσοι συμμετείχαν στην τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα πάρουν τα χρήματα τους πίσω.
Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας
Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
14/02/2014
Στα πλαίσια ενημέρωσης των πελατών/επενδυτών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας οι οποίοι συμμετείχαν στην τελευταία μη επιτυχή αύξηση του συνεταιριστικού της κεφαλαίου γνωστοποιούμε ότι η απόδοση των σχετικών ποσών διενεργείται, από 14.02.2014, μέσω των καταστημάτων της ALPHA BANK.
Για την διευκόλυνση σας, ενημερώνουμε ότι απαραίτητο στοιχείο είναι ο αριθμός του σχετικού λογ/σμού που είχε ανοιχθεί στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας και τον οποίο είναι δυνατόν να πληροφορείστε με επικοινωνία σας στα εξής τηλέφωνα 22210-75307 (εσωτερ. 1106, 1109, 1133, 1114, 1201), 22210-75925 και 22210-74185.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ  (ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ)

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ

Κ. Μαρκόπουλος: 7 χρόνια για να γίνει ένας δρόμος 6 χιλιομέτρων στο Μετόχι Ευβοίας

Ερώτηση στον Υπουργό Εσωτερικών Ιωάννη Μιχελάκη κατέθεσε ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, με θέμα την καθυστέρηση εδώ και 7 χρόνια της κατασκευής ενός δρόμου 6 χιλιομέτρων στο Μετόχι.
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος
Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος

Βρετανία: Πρώην κρατούμενος του Γκουαντάναμο συνελήφθη για τρομοκρατία

Πρώην κρατούμενος στην αμερικανική φυλακή του Γκουαντάναμο συνελήφθη σήμερα, μαζί με άλλα τρία πρόσωπα, από τις βρετανικές Αρχές με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Συρία, όπως έγινε γνωστό από τη βρετανική αστυνομία.

Βρετανία: Πρώην κρατούμενος του Γκουαντάναμο συνελήφθη για τρομοκρατία

Ολυμπιακός: Με τα ερυθρόλευκα οι πρωταθλητές κόντρα στη Μάντσεστερ


Mε τις παραδοσιακές ερυθρόλευκες θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός στον αποψινό αγώνα - Με τις μωβ η Γιουνάιτεντ

Η κύρια εμφάνιση του Ολυμπιακού είναι η ερυθρόλευκη, ενώ από την άλλη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρησιμοποιεί κυρίως την κόκκινη. Τι γίνεται όμως όταν οι δύο ομάδες συναντώνται;

Στον αποψινό αγώνα του Γ.Καραϊσκάκης πάντως οι ποδοσφαιριστές των δύο συλλόγων θα… ξεχωρίζουν αρκετά, καθώς οι παίκτες του Μίτσελ θα φορέσουν τις ερυθρόλευκες, ενώ αυτοί του Μόγιες τις μπλε προς μαύρες εμφανίσεις τους.

Την… αποκάλυψη έκαναν οι πρωταθλητές Ελλάδας μέσω του Instagram, καθώς πριν από λίγο ανέβασαν την παρακάτω φωτογραφία. 

Νιγηρία: Νεκροί 43 μαθητές από πυρπόληση σχολείου

Στους 43 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσαν άντρες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε σχολικό οικοτροφείο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσε ιατρική πηγή.

«Ασθενοφόρα μεταφέρουν τα πτώματα από το Ομοσπονδιακό Κυβερνητικό Κολέγιο στην πόλη Μπούνι Γιάντι», όπου σημειώθηκε η επίθεση τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.



«Μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί 43 πτώματα στο νεκροτομείο», δήλωσε η πηγή από το νοσοκομείο της Νταματούρου, πρωτεύουσας της πολιτείας Γιόμπε.

Οι δράστες απήγαγαν πολλούς ανθρώπους και πυρπόλησαν το σχολείο και άλλα κυβερνητικά κτήρια της πόλης.

Η Μπόκο Χαράμ («Η δυτική εκπαίδευση είναι αμαρτωλή») έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον σχολείων στο πρόσφατο παρελθόν.

Γ. Σταθάκης: Δεν θα αλλάξουμε κανέναν φορολογικό συντελεστή


Για διατήρηση των υφιστάμενων φορολογικών συντελεστών δεσμεύθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, σε περίπτωση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλάβει την εξουσία. 
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε ότι «εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα».

ΔΕΠΑ και Gazprom συμφώνησαν να μειώσουν 15% στην τιμή του φυσικού αερίου

ΔΕΠΑ και Gazprom συμφώνησαν να μειώσουν 15% στην τιμή του φυσικού αερίου
Την επίτευξη συμφωνίας για μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου από τη ρωσική εταιρεία Gazprom κατά 15% ανακοίνωσε την Τρίτη το ΥΠΕΚΑ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η νέα τιμή μεταφράζεται σε έκπτωση 15% σε σχέση με την τιμή που ίσχυε μέχρι σήμερα και τοποθετεί την Ελλάδα στον μέσο όρο της ηπειρωτικής Ε.Ε. ενώ είναι από τις χαμηλότερες σε σχέση με γειτονικές χώρες, όσον αφορά σε μακροχρόνια συμβόλαια με την Gazprom,

Ο Κούγιας πήρε την Παναχαϊκή από την Football League!



Την απειλή του για αποχώρηση της Παναχαϊκής από το πρωτάθλημα της Football League υλοποίησε ο Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας παράλληλα ότι ξεκίνησε η εκκαθάριση της!
 
Ο πρόεδρος της Πατρινής ομάδας απέστειλε εξώδικη δήλωση στην Ένωση της Β' Εθνικής κατηγορίας  και τον πρόεδρο της , Σπύρο Καλογιάννη πως η Παναχαϊκή σταματά να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, ενώ ηδη ξεκίνησε η εκκαθάριση της εταιρίας.

17.000 ευρώ σε καφέδες και βουτήματα στη Βουλή των Ελλήνων



Σύμφωνα με αποφάσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι η Βουλή των Ελλήνων ξόδεψε το ποσό των 16.753,88 ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των συναντήσεων του Προέδρου της Βουλής, των Αντιπροέδρων και των διαρκών επιτροπών σε... καφέδες και βουτήματα.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κοινοβουλευτικής Διαφάνειας, προκύπτει ότι το εν λόγο ποσό δαπανήθηκε από τη Βουλή για καφέδες, νερά και βουτήματα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν πρόκειται για την ετήσια δαπάνη ή για άλλη χρονική περίοδο.

«Μπαμπά, πού να βάλω τα χρήματα;» - «Πάρτα από το σπίτι!»


«Πάρε ελικόπτερο και φύγε ή παραιτήσου» καλεί η αντιπολίτευση τον Τούρκο πρωθυπουργό - Η χειρότερη κρίση στην καριέρα του - Οι αντίπαλοί του ακονίζουν τα νύχια τους για μετωπική επίθεση

Βουτηγμένος στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει την Τουρκία τον τελευταίο καιρό είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η αποκάλυψη της καταγεγραμμένης τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον γιο του, Μπιλάλ, τον παρασύρει ακόμα περισσότερο στη δίνη, τρομοκρατώντας και απειλώντας τη θέση του και την υπεροχή του.
Παρότι ο ίδιος διατείνεται ότι όσα ακούγονται να λέει στο γιο του σχετικά με τον τρόπο που θα εξαφανίσουν 30 εκατ. δολάρια, είναι προϊόν επεξεργασίας, η τουρκική αντιπολίτευση ακονίζει τα νύχια της και έχει ήδη ξεκινήσει την επίθεσή.
Ήδη ο επικεφαλής της του κεμαλιστικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του, αφού χαρακτήρισε τον Τούρκο πρωθυπουργό «κλέφτη», έθεσε δύο επιλογές στον πρωθυπουργό: «Είτε θα πάρεις ελικόπτερο και θα φύγεις από τη χώρα, είτε θα παραιτηθείς».
Όλα αυτά, την ώρα που ο Ερντογάν υποστηρίζει ότι η συνομιλία είναι κατασκευασμένη και με ανακοίνωση τονίζει ότι η καταγραφή που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο είναι «ανήθικο προϊόν μοντάζ και εντελώς πλαστό», προσθέτοντας ότι «αυτοί που κατασκεύασαν αυτή τη βρώμικη συνωμοσία κατά του Τούρκου πρωθυπουργού θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης και θα λογοδοτήσει».

Στις συνομιλίες ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να ενημερώνει για τις συλλήψεις το γιο του, ο οποίος είχε άγνοια μέχρι εκείνη τη στιγμή για τις εξελίξεις. Στη συνέχεια τον ρωτά για τα χρηματικά ποσά που έχει στο σπίτι του.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν του απαντά ότι έχει «τα λεφτά που του έδωσε ο ίδιος», και τότε ο Τούρκος πρωθυπουργός του λέει να τα απομακρύνει και προκειμένου μάλιστα να τον βοηθήσει στέλνει εκεί και την αδελφή του Μπιλάλ, Σουμεγέ.

Στις συνομιλίες γίνεται αναφορά για απομάκρυνση χρημάτων από πέντε συγγενικά σπίτια, ενώ προς στιγμήν ακούγεται και η φωνή της συζύγου του Ερντογάν, Εμινέ, να παροτρύνει κάποια χρήματα να μεταφερθούν σε κάποιον ονόματι Μπεράτ.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας γίνεται λόγος για απομάκρυνση των χρημάτων τη νύχτα, προκειμένου να μην κινηθούν υποψίες.

Στο τέλος των συνομιλιών ο Μπιλάλ φέρεται να λέει στον πατέρα του ότι δεν φτάνει η αποπομπή μερικών αστυνομικών και εισαγγελέων, αλλά θα πρέπει να χτυπηθεί το τάγμα του Φετχουλάχ Γκιουλέν.

Η καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία που προβλήθηκε στο YouTube παρουσιάζεται ως συνομιλία μεταξύ του Ερντογάν και του πρωτότοκου γιού του Μπιλάλ, στην οποία οι δύο άνδρες αναφέρουν τους τρόπους για να εξαφανίσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την κυβέρνηση από τις 17 του περασμένου Δεκεμβρίου.
Η ηχογραφημένη αυτή συνομιλία προκάλεσε αναταραχή όλη τη νύχτα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, μερικές ώρες μετά τις αποκαλύψεις δύο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων που κατηγορούν εισαγγελείς προσκείμενους στην αδελφότητα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ότι υπέκλεπταν τηλεφωνικές συνομιλίες χιλιάδων προσώπων, μεταξύ τους και ο Ερντογάν.
 «Ο Ερντογάν αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση της καριέρας του», τόνισε ο αναλυτής του Νιχάτ Αλί Οζτσάν, ειδικός σε θέματα ασφαλείας στο Ίδρυμα Ερευνών Οικονομικής Πολιτικής της Τουρκίας.
«Τα μάγια γύρω από το χάρισμά του έχουν λυθεί και είναι δύσκολο να διορθώσει τη ζημιά. Θα υπάρξουν συνέπειες αργά ή γρήγορα», τόνισε ο Οζτσάν.
http://www.protothema.gr/